VUČIĆ O MOSTU U MITROVICI: "Nadam se da će biti dovoljno razuma"

Tanjug

02. 05. 2023. u 22:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras povodom bezbednosnog izazova koji se stvorio usled odluke o otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici, da se nada da će biti dovoljno razuma i da se neće ponoviti provokacije kakve su viđene pred izbore na severu KiM.

ВУЧИЋ О МОСТУ У МИТРОВИЦИ: Надам се да ће бити довољно разума

Foto: D. MIlovanović

- To je bila treća tema, sve što se dešava posle izbora, kako i na koji način da to držimo pod kontrolom. Samo se nadam da će biti dovoljno razuma i želim da verujem da se neće nastaviti ona vrsta provkacija kakvu smo imali i pred izbore sa ranjavanjem ljudi zato što su nosili i šerpe na zelenu pijacu, sa maltretiranjem Srba samo zato što Srbi i sa pričom o tome kako volim Srbe, a volim Srbe koji su mi poslušni, a to je onih 13 pa će sad valjda da biraju tih 13 umesto 43.000 Srba koliko živi na severu Kosova - rekao je Vučić novinarima u Briselu posle večerašnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine.

Na konstataciju da su negativne poruke iz Prištine i danas nastavljene, Vučić je kazao da je bilo jasno kako će da se okonča današnji sastanak u Briselu.

- Kada to vidite onda je jasno. Ne možete da pravite takvu atmosferu, a onda da iskočite iz te atmosfere - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (167)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati