"NEMA UCENA" Vučić: Krušik neće biti uništen

Novosti online

20. 04. 2023. u 14:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je novinarima N1 na pitanje o štrajku u Krušiku, i naglasio da nikada neće pristati na ucene.

НЕМА УЦЕНА Вучић: Крушик неће бити уништен

Foto: Printskrin

- Zahvalan sam za pitanje, jer ste vi veoma radili na promociji Krušika tako da je fabrika de fakto bila uništena do pre dve-tri godine i to zahvaljujući konkurenciji iz inostranstva koja je radila na tome da Krušik bude uništen. Krušik neće biti uništen. Prosečna plata je 65.000, ona je povećana za 19,3 posto. Nije kod nas bila inflacija 19,3. U kojoj zemlji su povećane plate i penzije u većem postotku od stope inflacije? - pitao je Vučić i dodao:

- Nekada su govorili tu radi sve SNS, pa sad podržavate i SNS kada štrajkuje... Ne može iz laži u laž. Neki će zahtevi biti ispunjeni, neki neće. Sviđa vam se, ne sviđa, sve ćemo da poštujemo. Ja ću da primim koga hoćete, da razgovaram... Što ne kažete da 494 radnika u Krušiku svakoga dana nisu na poslu, u Zastava Oružju u Kragujevcu 692. Vi mislite da ima neko to da plati?

On je rekao da je predsednik "koji se ne dodvorava nikome".

- Uradio sam za Valjevo što svi predsednici od 45 nisu uradili. Pravite se da ne vidite, nemam nikakav problem. Da pristajem na svaki štrajkački zahtev, da ne radite, pa nemoj da radite, evo da zatvorimo fabriku… Ej, pojavićemo se na nekoj televiziji, pa ti moraš da uradiš tako i tako. Ne pada mi na pamet. Plate od 50.000 su male, biće i veće, radimo na tome - kazao je predsednik.

- Krušik će da živi sa onim ili ovim rukovodstvom, ovim ili onim radnicima, ali nema ucena. Imate jednu državu. Mi ćemo da brinemo, primimo ih, saslušamo, ali da ispunjavam ucene, neću nikada. Birajte sledeći put predsednika koji će da vam se dodvorava. Krušik je jedva preživeo zahvaljujući ludilu nad Krušikom pre 2-3 godine. To je međunarodna mafija, koja je želela da mi ovde nemamo raketno punjenje, da ne možemo da pravimo rakete - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (411)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri