SELAKOVIĆ O ŠTRAJKU GLAĐU VUČIĆEVIĆA: "On svojim postupkom ukazuje na nepravdu, da sloboda nije za sve ista"

Tanjug

04. 04. 2023. u 10:35

KADA plaćenički mediji i novinari koji po zadatke idu po stranim ambasadama, sami vređaju ili prenose uvrede drugih na račun predsednika države, njegove dece, najbližih saradnika, onda je to sloboda govora i izražavanja, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, povodom slučaja vlasnika i glavnog urednika dnevnog lista Informer, Dragana Vučićevića.

СЕЛАКОВИЋ О ШТРАЈКУ ГЛАЂУ ВУЧИЋЕВИЋА: Он својим поступком указује на неправду, да слобода није за све иста

Foto I. Marinković

- Tada se podrazumeva da oni to moraju da trpe, jer su pod okom javnosti, jer su to što jesu. Tada su pravo i pravda i demokratija da smo svi isti pred očima građana, na strani onih koji najgore uvrede iznose. Ali zato, kada neko samo zato što podržava politiku A. Vučića, i ima hrabrosti da stvari naziva pravim imenom, onda se on postavlja na stub srama i biva obeležen kao najgori zločinac.

- Oni koji su Dragana Vučićevića nazivali najpogrdnijim imenima, jer je bio čovek koji je uvek smeo da stane iza svojih dela i reči, napravili su od njega, ne žrtvu, već simbol slobodnog mišljenja i govora. Iako ne podržavam njegovu odluku da ide u zatvor, on svojim postupkom ukazuje na nepravdu. Jasno pokazuje onima koji se po Briselu šetaju proklamujući slobodu govora i demokratiju, da ta sloboda nije za sve ista. Ona posebno ne važi za nekoga ko pokazuje, kao što to čini D. Vučićević, koliko je Srbija napredovala u poslednjih 10 godina, koliko je otvoreno radnih mesta, izgrađeno kilometara auto-puteva, povećane penzije... Očigledno da postoje dvostruki standardi, jedni važe za one koji se bore za svoju lažnu demokratiju, a drugi za pravu slobodu govora, naveo je Selaković. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri