DENDIJAS NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu postignutom u Ohridu

Novosti online

22. 03. 2023. u 16:12

MINISTAR spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas, koji se danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, saopštio je da je predsedniku Vučiću čestitao na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu.

ДЕНДИЈАС НАКОН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Честитао сам му на недавном споразуму постигнутом у Охриду

Foto: Tviter/@NikosDendias

Dendijas je na Tviteru napisao da je tokom razgovora sa predsednikom Srbije potvrdio čvrstu podršku Grčke evropskim naporima za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma.

Šef grčke diplomatije je dodao da je razgovor uključivao i temu regionalnog razvoja, kao i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

- Srdačno me je primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Beogradu. Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu. Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, a u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma. Diskusija je uključivala regionalni razvoj i evropsku perspektivu Zapadnog Balkana - napisao je Dendijas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (242)

POSLE TENISA, USPEH U BIZNISU: Šarapova ima fabriku vrednu 170 miliona evra - a uložila je samo 465.000