HOLANDIJA POSLE RAZOČARANJA U OHRIDU IGRA NA DRUGU DEŽURNU KARTU: Pritisnuti Srbiju i Vučića da uvedu sankcije Rusiji

V. N.

21. 03. 2023. u 22:01

POSLE šefice nemačke diplomatije Analene Berbok pritiscima na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pridružio se i holandski premijer Mark Rute.

ХОЛАНДИЈА ПОСЛЕ РАЗОЧАРАЊА У ОХРИДУ ИГРА НА ДРУГУ ДЕЖУРНУ КАРТУ: Притиснути Србију и Вучића да уведу санкције Русији

Foto: Profimedia

Kako "Novosti" saznaju, predsednik vlade Holandije danas je u parlamentu skicirao pozicije svoje zemlje uoči samita šefova država i vlada EU, na čijem dnevnom redu će biti i nedavni pregovori Beograda I Prištine u Ohridu.

Kako prenose izvori našeg lista, Rute je pred poslanicima kazao, između ostalog, da treba pojačati pritisak na Srbiju i njeno rukovodstvo kako bismo uveli sankcije Rusiji.

Doduše, ogradio se da se prednost mora dati diplomatskim metodama, ali nije isključio druga sredstva prinude ne bi li se naša vlast i predsednik Vučić primorali da okrenu leđa Moskvi.

Zgrada holandskog parlamenta/Foto: Profimedia

Tako je ovaj predstavnik holandskog desnog centra i provereni zastupnik evroatlantskih perspektiva takozvanog Kosova osnažio ponovo dežurni pravac briselske politike - naterati Srbiju da se što pre pridruži embargu protiv Rusije.

Njegova zemlja, zajedno za baltičkim republikama, poslovično napredak naše države na maršruti EU najviše meri upravo odnosom Beograda prema Moskvi, a Rute je očigledno osetio momenat da se posle kraha u Ohridu, pošto Vučić nije ništa potpisao, zaigra na drugu dežurnu kartu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću priznati tzv. Kosovo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!