SRPSKA LISTA: Režim Aljbina Kurtija sprovodi teror

D. Z.

16. 03. 2023. u 18:25

BAŠ kao što smo od prvog dana upozoravali, kada je pripadnik KBS bez ikakvog razloga pucao u srpsku decu Stefana i Miloša, koji su na Badnji dan nosili badnjak, kosovske institucije sprovode postupak relativizacije ovog gnusnog čina kako bi se umanjila odgovornost optuženog. Zato ne čudi, ali jeste sramno da se takvom licu omogući kućni pritvor.

СРПСКА ЛИСТА: Режим Аљбина Куртија спроводи терор

Foto: Profimedia

Ovo je večeras povodom odluke Osnovnog suda u Uroševcu da Azemu Kurtaju pripandiku tzv ksoovskih bezbedosnih snaga odredi meru kućnog umesto sudskog pritvora.

Iz ove liste ističu da je tužilac bez imalo stida, a verujemo i ikakve odgovornosti, prekvalifikovao krivično delo sa pokušaja ubistva, u izazivanje opšte opasnosti, umanjujući mu značaj do nivoa da je danas na Kosovu i Metohiji pucanje u srpsku nejač izjednačeno pred kosovskim sudom sa pucanjem u vazduh!!?

- Očigledno da režim Aljbina Kurtija koristi institucije ne da budu servis građana, bez obzira na njihovu nacionalnost, već da sprovode teror sa ciljem proterivanja srpskog naroda! Odgovornost za ovakvo postupanje kosovskih institucija leži i na ćutanju međunarodnih predstavnika koji nisu prihvatili naš apel da pažljivo prate ovaj sudski postupak i doprinesu kažnjavanju odgovornih za napad na srpsku decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ODAO GA TELEFON: Kako je ubijen lider Čečena DŽohar Dudajev