"KRUŠIK" DEMANTUJE PISANJE "NOVE S": Srbija ne izvozi rakete u Ukrajinu

Novosti online

27. 02. 2023. u 18:39

KOMPANIJA "Krušik" demantovala je danas pisanje portala "Nova S" da su iz te fabrike navodno u Ukrajinu izvezene rakete za sisteme "Grad".

КРУШИК ДЕМАНТУЈЕ ПИСАЊЕ НОВЕ С: Србија не извози ракете у Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nova S se u svom tekstu pozvala na objavu sa Tvitera, bez provere da li su dokumenti autentični.

Demanti "Krušika" prenosimo u celosti:

- Bez uticaja na kreiranje današnjih vesti, bez saglasnosti za objavu u medijima i ne svojom krivicom, Krušik se ponovo našao u središtu negativnih zbivanja, zahvaljujući neprofesionalnom obavljanju novinarskog posla.

- Kao i mnogo puta do sada, bez prethodne provere, ne obazirući se na štetne efekte svog brzopletog rada, pojedini mediji su prenosili vest o prodaji Krušikovih raketa. Ovom prilikom, informišemo javnost da kompanija Krušik ni na koji način nije povezana sa prodajom raketa krajnjem korisniku iz Ukrajine. Uvidom u objavljenu dokumentaciju, uzevši u obzir mogućnosti računarskih programa i maštovitost novinara, izražavamo sumnju u autentičnost dokumenata, budući da se spominju dve različite rakete. 

- Apelujemo na određene medijske redakcije, da u ovoj kompleksnoj situaciji, ne izgube iz vida misao da se ovakvim delovanjem nanosi šteta i loša reputacija Republici Srbiji, namenskoj industriji Srbije i fabrici Krušik. Ljubazno vas molimo, da sve informacije proverite pre objave na svojim portalima. Takođe, molimo vas da ovo saopštenje u celosti objavite u najkraćem roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba