KURTI SE SADA BAVI I BAJDENOVOM ČESTITKOM VUČIĆU: U njoj nije pomenuto međusobno priznanje, evo šta poručuje premijer lažne države

Tanjug

15. 02. 2023. u 16:58

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas, povodom čestitke američkog predsednika Džozefa Bajdena upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog Dana Državnosti Srbije, u kojoj nije spomenuto međusobno priznavanje kao u pismima iz 2021. i 2022. godine, da SAD nastavljaju da budu partner tzv. Kosova i procesu normalizacije odnosa sa Beogradaom.

КУРТИ СЕ САДА БАВИ И БАЈДЕНОВОМ ЧЕСТИТКОМ ВУЧИЋУ: У њој није поменуто међусобно признање, ево шта поручује премијер лажне државе

Foto: Profimedia

Kurti je rekao da još uvek nije pročitao pismo, ali da veruje da su SAD i dalje glavni partneri, prijatelji i saveznici tzv. Kosova, u izgradnji demokratske države, i ekonomskom razvoju, kao i u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji bi trebalo da se fokusiraju na međusobno priznanje, prenosi Reporteri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je juče čestitku predsednika SAD Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije u kojoj u kojoj se, između ostalog, navodi da će SAD nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom pod okriljem EU.

- Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona. Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda - naveo je Bajden.

BONUS VIDEO: OTIMAJU NAM DEDOVINU, A VREBAJU I SNAJPERIMA - Srbi kod Leposavića odlučni u nameri da odbrane svoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (167)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori