"NOVOSTI" SAZNAJU: Ni reč o takozvanom Kosovu u Savetu Evrope

D. M.

08. 02. 2023. u 15:42

NA DANAŠNjOJ sednici Komiteta ministara Saveta Evrope nije ni pomenuta tema aplikacije tzv. Kosova za članstvo u ovoj organizaciji - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ни реч о такозваном Косову у Савету Европе

Foto: Arhiva Novosti

Kako smo već pisali, u dnevnom redu za pripremu sednice koja je u ponedeljak podeljena državama-članicama na nivou ambasadora, nije bilo tačke "zahtev Prištine".

Ova tema mogla je naknadno da se uvrsti u razmatranje na samom sastanku, prilikom usvajanja dnevnog reda, ali se to nije dogodilo, jer očigledno za to ne postoji politička volja u ovom trenutku.

Blokadu procedure u vezi sa članstvom tzv. Kosova zatražile su SAD, podržane Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, dok Priština ne pokaže konstruktivnost u dijalogu i ne formira ZSO, pa tako Komitet ministara SE ni prošle nedelje nije o ovome raspravljao.

Nakon toga je predsednica privremenih institucija u pokrajini Vjosa Osmani brže-bolje otputovala na Island, koji trenutno predsedava Savetu Evrope, kako bi kod tamošnjih zvaničnika lobirala da "kandiduju" temu aplikacije Prištine za članstvo, ali očigledno bez uspeha.

BONUS VIDEO: 

PROŠIRUJU NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK: Premijerka Ana Brnabić i ministarka Jelena Begović u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MOĆAN PRIKAZ PVO NA PEŠTERU: U vežbu uključeni FK-3, kao i modernizovani radar “žirafa“