"NOVOSTI" SAZNAJU: Ni reč o takozvanom Kosovu u Savetu Evrope

D. M.

08. 02. 2023. u 15:42

NA DANAŠNjOJ sednici Komiteta ministara Saveta Evrope nije ni pomenuta tema aplikacije tzv. Kosova za članstvo u ovoj organizaciji - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ни реч о такозваном Косову у Савету Европе

Foto: Arhiva Novosti

Kako smo već pisali, u dnevnom redu za pripremu sednice koja je u ponedeljak podeljena državama-članicama na nivou ambasadora, nije bilo tačke "zahtev Prištine".

Ova tema mogla je naknadno da se uvrsti u razmatranje na samom sastanku, prilikom usvajanja dnevnog reda, ali se to nije dogodilo, jer očigledno za to ne postoji politička volja u ovom trenutku.

Blokadu procedure u vezi sa članstvom tzv. Kosova zatražile su SAD, podržane Francuskom, Nemačkom i Velikom Britanijom, dok Priština ne pokaže konstruktivnost u dijalogu i ne formira ZSO, pa tako Komitet ministara SE ni prošle nedelje nije o ovome raspravljao.

Nakon toga je predsednica privremenih institucija u pokrajini Vjosa Osmani brže-bolje otputovala na Island, koji trenutno predsedava Savetu Evrope, kako bi kod tamošnjih zvaničnika lobirala da "kandiduju" temu aplikacije Prištine za članstvo, ali očigledno bez uspeha.

BONUS VIDEO: 

PROŠIRUJU NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK: Premijerka Ana Brnabić i ministarka Jelena Begović u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

OTKRIVENO KOJI JE BIO AVION: U tragediji poginuo bračni par