KAMBERI I UGLJANIN ŠURUJU SA KURTIJEM: Sraman potez poslanika bošnjačke i albanske manjinske grupe u srpskom parlamentu i predsednika SDA

V. N.

05. 02. 2023. u 07:45

SAMO dan nakon što je Skupština Srbije završila raspravu i donela zaključke o pitanju Kosova i Metohije, poslanici bošnjačke i albanske manjinske grupe u parlamentu, potrčali su kod Aljbina Kurtija u Prištinu da kuju planove za nove udare protiv države u kojoj žive, rade i u kojoj zarađuju platu!

КАМБЕРИ И УГЉАНИН ШУРУЈУ СА КУРТИЈЕМ: Сраман потез посланика бошњачке и албанске мањинске групе у српском парламенту и председника СДА

Šaip Kamberi, Foto D. Milovanović

Enis Imamović i Selma Kučević iz Sandžačke demokratske akcije (SDA), predsednik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, kao i predsednik SDA i bivši poslanik Sulejman Ugljanin, na sastanku sa premijerom privremenih kosovskih institucija, zatražili su reciprocitet prava sa Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju, prenose "Reporteri".

Ugljanin, Imamović, Kučevićeva i Kamberi na sastanku su istakli da su "nezadovoljni položajem Bošnjaka i Albanaca uopšte", a posebno u opštinama Novi Pazar, Tutin i Sjenica, kao i u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, navodi se u saopštenju vlade privremenih kosovskih institucija. Takođe je razgovarano o "sastavnim elementima evropskog predloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije".

Foto Tanjug

Predsednik SDA Sulejman Ugljanin

Kurti je, kaže se u saopštenju, konstatovao da "prava nevećinskih zajednica u našim državama odražavaju našu demokratiju i razvoj kao društva" i dodao da različite zajednice treba tretirati bez razlike u okviru univerzalnih principa i u punom skladu sa standardima Evropske unije.

Na sastanku je zaključeno da za trajni mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu treba da postoji simetrija prava, a ne privilegovan pristup manjini ili zajednici, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (125)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo