"DRAGI MILOŠE, TO ŠTO SI REKAO O KOSOVU OSTAĆE U SRCIMA NAŠIH GRAĐANA" Vučić o češkom predsedniku - "Zeman pokazao hrabrost kakvu niko nije"

Novosti onlajn

30. 01. 2023. u 13:15

PREDSEDNIK Vučić svečano je danas dočekao ispred Palate Srbija Miloša Zemana, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.

ДРАГИ МИЛОШЕ, ТО ШТО СИ РЕКАО О КОСОВУ ОСТАЋЕ У СРЦИМА НАШИХ ГРАЂАНА Вучић о чешком председнику - Земан показао храброст какву нико није

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju Miloše, dobio sam tu priliku i čast da ga oslovim imenom i to govori o iskrenom prijateljstvu naših zemalja. U prethodnih 10 godina, 2,8 puta je uvećana trgovinska razmena između naših zemalja, 1.700.000 miliona evra ona je iznosila u 2022. godini. U političkom smislu, ja sam posebno srećan. To što je on rekao o Kosovu ostalo je u srcima naših građana - kazao je Vučić i dodao da je "Zeman pokazao hrabrost kakvu niko nije".

- Srpski narod nikada neće zaboraviti to što je Zeman rekao. Ima mnogo projekata na kojima radimo. Češka kuća je mesto koje će biti važno u našim odnosima. Postoje i fabrike koje žele dodatna ulaganja u našu namensku industriju - rekao je Vučić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)