NE ODUSTAJE: Kurti ponovo o međusobnom priznanju - ovog puta s Lajčakom

Novosti online

19. 01. 2023. u 14:59

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se na Svetskom ekonomskom forumu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, sa kojim je razgovarao o "narednim koracima i potrebi ubrzanja procesa dijaloga, uz međusobno priznanje".

НЕ ОДУСТАЈЕ: Курти поново о међусобном признању - овог пута с Лајчаком

Foto: Profimedia

- Sreo sam se i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog (tzv.) Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom. Razgovarali smo o narednim koracima i potrebi ubrzanja procesa dijaloga ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, uz međusobno priznavanje u centru - napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je napisao da se u Švajcarskoj sastao i sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, i istakao da sa tzv. Kosovo sa Hrvatskom ima "zajedničku prošlost, ali i budućnost u okviru EU i NATO".

Dodao je da se u Davosu sastao i sa potpredsednicom Švajcarske Violom Amherd i ministrom privrede Gijem Parmelinom i zahvalio im za podršku Švajcarske KiM i podsetio da su iseljenici sa KiM koji žive u Švajcarskoj "most između dve zemlje".

Tokom boravka u Davosu, Kurti je razgovarao i sa zamenikom premijera Ukrajine i ministrom za digitalnu transformaciju Mihailom Fedorovim i administratorom USAID-a Samantom Pauer, a tema razgovora je bila digitalna transformacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)