SRBI ĆE UKLONITI BARIKADE: "Mi nikakvu veru u Kurtija nemamo"

Novosti online

28. 12. 2022. u 23:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa Srbima sa barikada na Kosovu i Metohiji da su mu ljudi rekli da oni ne žele da idu protiv svoje države.

СРБИ ЋЕ УКЛОНИТИ БАРИКАДЕ: Ми никакву веру у Куртија немамо

Foto: D.Z./Printskrin Pink

Vučić je potom pročitao tekst koji su mu predali Srbi sa barikada. Oni su rekli da će zauvek postaviti barikade ako se nastavi teror Prištine nad srpskim stanovništvo.

Takođe, zatražili su garancije Beograda da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova u bilo kom obliku.

- Gorko iskustvo Srbima sa Kurtijevim režimom, i poverenje Srba u Prištinu nije moguće. Srbi sa KiM znaju da samo mogu da računaju u svoju državu, i u vas lično. Vaša reč je jedino na šta možemo da se oslonimo. Tražimo od vas reč. Mi nikakvu veru u Kurtija nemamo, i ukoliko se nastavi teror nad nama, mi ćemo zauvek zatvoriti sever Kosova za Prištinu. Tražimo od vas jasnu potvrdu da nikada neće biti priznanja KiM, i da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mi nismo kriminalci, nego domaćini. Vaša reč je za nas jedina garancija - pročitao je predsednik.

- I da razume kakva je to obaveza za državu, i da mi nemamo kud. Nama ostaje da verujemo ovim ljudima da će poštovati ovo što su rekli, i da će sprečiti ovakvo ponašanje Kurtijevog režima. Ako se to ne desi, ja mogu da vam kažem, kao što sam vam i rekao, kakvu god odluku da donesete, saglasio se ja sa njom, država i ja ćemo biti uz vas. Što se mene tiče, krenu li da hapse Srbe zbog barikada, imaćete i moju ličnu podršku i podršku države. 

Od sutra u prepodnevnim satima krenuće uklanjanje barikada, rekao je Vučić.

On je istakao da ovo nema veze sa povratkom u institucije, i da su institucije uslovljene Briselskim sporazumom, koji podrazumeva i stvaranje ZSO, što Albanci nisu ispunili.

- Kurti se zaklinjao svime na svetu da nikada neće formirati ZSO. Što se institucija tiče, pitajte Kurtija i onima koji ga pomažu. Da ne mešamo babe i žabe - konstatovao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!