MIR ĆE PREVLADATI, KURTI ĆE PROPASTI: Premijerka Brnabić objasnila za šta se bori Srbija, a za šta lažna država

Novosti online

11. 12. 2022. u 12:04

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas na tvrdnje Aljbina Kurtija da ona i Predsedik Republike Aleksandar Vučić prete vojnom agresijom tzv. republici Kosovo. Premijerka je pozvala sve građane na suzdržanost, i istakla da je Srbija za razliku od Aljbina Kurtija zainteresovana za mir i stabilnost.

МИР ЋЕ ПРЕВЛАДАТИ, КУРТИ ЋЕ ПРОПАСТИ: Премијерка Брнабић објаснила за шта се бори Србија, а за шта лажна држава

Foto AP

- Ono što Aljbin Kurti vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu implementaciju svakog i svih dogovora postignutih u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine - napisala je premijerka na Tviteru.

Ona je ponovila da je Srbija zainteresovana za mir i stabilnost, i da naša zemlja poštuje sve propisane sporazume -  Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, ali i Rezoluciju 1244 SB UN i Povelju UN.

- To su naše vrednosti. Ovo su Kurtijeve vrednosti: Briselski sporazum – ne postoji; Vašingtonski sporazum – nije važeći; Rezolucija 1244 – vojna pretnja Prištini; ljudska prava i vladavina prava – zabrana glasanja Srbima, oduzimanje imovine i svakodnevne pretnje brutalnom silom - napisala je ona, i dodala:

- Kurti kaže: "Mi ne tražimo sukob, već dijalog i mir", ali činjenica je da sada svi, čak i njegove najvatrenije pristalice iz EU i SAD vide za šta se on zaista zalaže i koje su njegove vrednosti – a to nisu ni mir ni stabilnost. 

Premijerka je još jednom, uprkos Kurtijevom neodgovornom ponašanju i ratnohuškačkoj politici, pozvala na smirenost i još više strpljenja.

- Svi protesti treba da budu mirni i demokratski. Moramo da zaštitimo jedinu najvažniju stvar za sve: mir. Mir će prevladati i Kurti će propasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!