MIR ĆE PREVLADATI, KURTI ĆE PROPASTI: Premijerka Brnabić objasnila za šta se bori Srbija, a za šta lažna država

Novosti online

11. 12. 2022. u 12:04

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas na tvrdnje Aljbina Kurtija da ona i Predsedik Republike Aleksandar Vučić prete vojnom agresijom tzv. republici Kosovo. Premijerka je pozvala sve građane na suzdržanost, i istakla da je Srbija za razliku od Aljbina Kurtija zainteresovana za mir i stabilnost.

МИР ЋЕ ПРЕВЛАДАТИ, КУРТИ ЋЕ ПРОПАСТИ: Премијерка Брнабић објаснила за шта се бори Србија, а за шта лажна држава

Foto AP

- Ono što Aljbin Kurti vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu implementaciju svakog i svih dogovora postignutih u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine - napisala je premijerka na Tviteru.

Ona je ponovila da je Srbija zainteresovana za mir i stabilnost, i da naša zemlja poštuje sve propisane sporazume -  Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, ali i Rezoluciju 1244 SB UN i Povelju UN.

- To su naše vrednosti. Ovo su Kurtijeve vrednosti: Briselski sporazum – ne postoji; Vašingtonski sporazum – nije važeći; Rezolucija 1244 – vojna pretnja Prištini; ljudska prava i vladavina prava – zabrana glasanja Srbima, oduzimanje imovine i svakodnevne pretnje brutalnom silom - napisala je ona, i dodala:

- Kurti kaže: "Mi ne tražimo sukob, već dijalog i mir", ali činjenica je da sada svi, čak i njegove najvatrenije pristalice iz EU i SAD vide za šta se on zaista zalaže i koje su njegove vrednosti – a to nisu ni mir ni stabilnost. 

Premijerka je još jednom, uprkos Kurtijevom neodgovornom ponašanju i ratnohuškačkoj politici, pozvala na smirenost i još više strpljenja.

- Svi protesti treba da budu mirni i demokratski. Moramo da zaštitimo jedinu najvažniju stvar za sve: mir. Mir će prevladati i Kurti će propasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu