PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtev komandantu KFOR-a da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

Tijana

10.12.2022. 20:48

Pa imamo i mi pravo da se branimo, a ne da vrse teror nad nasim ljudima a njih nema ko da brani. A oni sa puskama stoje na svakom cosku i vrebaju dan i noc.

Nena

10.12.2022. 23:39

Da je sreće da naša vojska nije ni odlazila, Milošević je branio KiM, uzalud je poginulo toliko ljidi jer su Žute demokrate sve to bacile u vodu i poklonile šiptarima KiM.

Ana

10.12.2022. 23:52

Rezolucijom 1244 Srbija treba i mora da ima svoju vojsku i policiju na severu Kosova i Metohije. Povratak vojske nakon 1999. godine ne znači rat nego da Srbija više neće da trpi teror Albanaca nad svojim narodom.

Jela

11.12.2022. 06:11

Да КФОР контролише ситуацију не би се дешавала упадања РОСУ и малтретирања људи. КФОР је требао да заштити становништво, а то КФОР НЕ РАДИ! Већина земаља НЕ ПОДРЖАВА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА! СРПСКА ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА треба да буду СВОЈ НА СВОМЕ. КОСОВО ЈЕ СРПСКИ ТЕРИТОРИЈ! КОСОВО ЈЕ СРПСКО, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! ??❤️??

Sablja

11.12.2022. 11:16

Posle donosenja Rezolucije 1244 nema vise legalne policije i vojske na KiM. Sva vlast na KiM predata je UN i KFOR-u na privremenu upravu, njihov je zadatak bio da razoruzaju i pohapse teroriste, koji su vrsili napade na snage drzavne bezbjednosti i na gradjane srpske nacionalnosti, koje su posle Rezolucije 1244 protjerali na hiljade. Zadatak UN i KFOR-a je bio da obezbijede mir i sigurnost svih gradjana koji zive na KiM a potom da omoguce ponovni povratak vojske i policie suverene drzave srbije. Trenutna vojska i policija na KiM su nelegalni i to su teroristi koji jos uvijek nisu prestali da djeluju na teritoriji suverene drzave srbije. Oni su organizovani od strana SAD, Velike Britanije i Njemacke i smatraju se kao njihova vojska koja radi za njihove interese, isti slucaj kao i u Ukrajini sa ciljem da sruse legalnu vlast drzave. Srbija je mala drzava i nije im bilo tesko da nametnu svoje zakone, ali Rusija nije Srbija pa ce ih grko i cemerno kostati. Vlada srbije mora da rok UN i KFOR-u da dogovorenu Rezoluciju 1244 sprovedu u djelo u najkracem roku, inace moraju da napuste teritoriju srbije i smatrace se kao organizatori i podrzioci terorizma na KiM i tako mora da se prema njima postupi.