ZAŠTO DA PLAĆAMO KURTIJEV HARAČ Srpski narod sa KiM: Nismo ni Turcima, pa nećemo ni njemu

D.Z.

22. 11. 2022. u 12:10

-Narod više neće da trpi torturu, jer nam je svega preko glave i svakog dana narod nas pita zašto moramo Kurtiju da plaćamo harač. Imaćemo proteste u svim institucijama, rekla je Gordana Savić na održanoj konferenciji Srpske liste, obraćajući se ispred svih majki.

ЗАШТО ДА ПЛАЋАМО КУРТИЈЕВ ХАРАЧ Српски народ са КиМ: Нисмо ни Турцима, па нећемо ни њему

Foto: D. Milovanović

- Obraćam se u ime svih majki, doktorki, nastavnica... Moram da Vam kažem da smo jako zabrinuti i ne možemo da trpimo teror koji Kurti sprovodi. Kada kažemo da je dosta, znači da ne želimo da živimo u getu, ne želimo da decu odgajamo u ovim, već u dostojanstvenim uslovima, da odrastaju u miru i slobodi, zato ćemo mi žene u sredu da se u Kosovskoj Mitrovici okupimo i iskažemo brigu za našu decu rođenu na ovoj svetoj zemlji, koja imaju pravo da rastu u miru i slobodi. Ne može Kurti da našoj deci uzima parče hleba. Zašto da našu decu na putu do škole presreću specijalci, samo zato što je naša zemlja Srbija.

Najavljeni protesti u svim institucijama

Prisutnima na konferenciji, nakon Gordane, obratio se i Goran Rakić, a suština njegovog obraćanja jeste da je najavio proteste u svim institucijama i ponovio zahtev za formiranje ZSO. On je rekao da ne postoji bilo koji način da građani plaćaju kazne prištinskim privremenim institucijama.

Foto: D.Z.

On je direktno optužio sadašnju prištinsku Vladu i premijera Aljbina Kurtija za nekoliko desetina napada koji su se dogodili protiv Srba koji žive i južno i severno od reke Ibar, protiv povratnika, ali i protiv onih Srba koji žele da se vrate na svoja vekovna ognjišta sa kojih su prognani.

Na samom početku je Rakić rekao da ovaj narod ne želi da trpi Kurtijeve zulume, ali mu je lakše kada zna da iza njih stoji država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić koji se nadljudskim naporima bori za opstanak Srba na čitavoj teritoriji KiM.

Rakić je podsetio da su tri stvari kapi koje su prelile čašu.

- Prvo smena Nenada Đurića, jednostrana, odnosno protivpravna odluka da se ponište naše registarske tablice i treće odbijanje formiranja ZSO, na šta čekamo već 10 godina, podvukao je on.

Istakao je da to nije sve i da je dugačak spisak dela Prištine u cilju proterivanja Srba.

- Sa nama je i Ivan Todosijević kojeg su osudili zbog izgovorene reči. Zamislite tu njihovu demokratiju u kojoj osuđuju čoveka zbog izgovorene reči. Pored toga pripadnici specijalnih jedinica hapse našu braću i sestre. To ne možemo da trpimo. Zabranili su vakcinaciju, izbore, referendum, ne znam dokle da nabrajam. Pucali su na Srećka Sofronijevića. Dragici Gašić ne dozvoljavaju da kupi hleb u 21. veku. Pretukli su Nemanju Mitrovića, na kuću Zorana Trajkovića bacili Molotovljev koktel, rekao je on.

"Nismo ni Turcima, pa nećemo ni njemu"

Rakić je kazao da je bezbroj napada usmereno ne samo na te ljude, već predstavljaju poruku svim Srbima da nisu dobrodošli, da nas ne žele, a povratnicima da nisu dobrodošli na svojim ognjištima, da vide šta ih čeka i samo ako pomisle da dođu na svoje imanje.

- Mi nemamo kud, mi smo svoj na svome i nadam se da nećemo morati da se branimo. Ali narodu je terora i torture koju vrši Priština dosta, objasnio je on.


Rakić je kazao da ga svakoga dana narod pita „zašto da plaćamo Kurtijev harač i zulum" i kažu „nismo ni Turcima, pa nećemo ni njemu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama