BRNABIĆEVA SE SASTALA SA BRATUOM: Vlada i OEBS partneri u sprovođenju reformi

Tanjug

10. 11. 2022. u 15:17

PREMIJERKA Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom koji je čestitao na izboru nove vlade i istakao da će Misija OEBS nastaviti da bude partner vladi u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

БРНАБИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА БРАТУОМ: Влада и ОЕБС партнери у спровођењу реформи

Foto: Tanjug

Premijerka je zahvalila ambasadoru Bratuu na podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava.

Naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava.

Brnabićeva je rekla da će u oblasti medija i informisanja na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, dodajući da je potrebno ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period.

Brnabićeva i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije MUP-a i Tužilaštva u ovom slučaju.

Ambasador Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji Danasa i sastanka sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP-a Bekirom Dudićem.

Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj, istakla je Brnabićeva.

Predsednica vlade naglasila je da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS je takođe pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP-u i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

Brnabićeva je upoznala Bratua sa aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije, u najboljem interesu građana.

Brnabićeva i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VOZAČI, OPREZ! Crne tačke Beograda - pet najopasnijih raskrsnica sa najvećim brojem udesa