EFIKASNA AKCIJA: Evo kako je Vojska Srbije oborila dron

Novosti online

02. 11. 2022. u 18:35

KAKO "Novosti" saznaju Vojska Srbije oborila je komercijalni dron koji je izviđao teren.

ЕФИКАСНА АКЦИЈА: Ево како је Војска Србије оборила дрон

Ilustracija / Foto N. Skenderija

U toku je potraga za oborenom letelicom i očekuje se da će do zore biti pronađena.

Dron je oboren u širem rejonu Kopaonika primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, saopštila je Vojska Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević je rekao da je Vojska Srbije dejstvovala na dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška, i koji je uočen iznad vojnih objekata.

- Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i preciznosti, na odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbedno. Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja. To je na ponos naše armije. Nisu korišćeni topovi, već najsavremeniji uređaji - rekao je ministar.

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata, navelo je Ministarstvo odbrane.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)