OMOGUĆITE NAM SLOBODU KRETANJA I BEZBEDNO OKRUŽENJE: Predstavnici Srpske liste sreli se sa komandantom KFOR

D. Z.

26. 10. 2022. u 16:51

PREDSTAVNICI Srpske liste, odnosno predsednik te liste Goran Rakić i gradonačelnici opština sa severa Kosmeta, opštine Severna Mitrovica, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka razgovarali su danas sa novim komandantom KFOR-a general-majorom Angelom Mikeleom Ristućijem i komandantom baze Bondstil Kristoferom Samulskim.

ОМОГУЋИТЕ НАМ СЛОБОДУ КРЕТАЊА И БЕЗБЕДНО ОКРУЖЕЊЕ: Представници Српске листе срели се са командантом КФОР

Srpska lista

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu Gorana Rakića, sastanak koji je održan danas u Zvečanu bio je ujedno i prilika da komandanta upoznaju sa svim problemima sa kojima se Srbi na Kosovu suočavaju, sa posebnim osvrtom na nedavnu nelegalnu izgradnja baza kosovske policije na severu.

Kada su u pitanju tablice, rečeno je da je preregistracijom samo dva vozila na severu u ovom periodu jasno poslata poruka da se Srbi neće određi tablica koje su do sada koristili, jer su one legalne i legitimne kao i da postoji opravdana zabrinutost zbog dalje reakcije Prištine povodom toga. Zvaničnici Srpske liste su istakli da je bezbednosna situacija nestabilna i da treba učiniti sve da se otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju isključivo dijalogom, jer će jedino tako primena istih biti podržana.

- Ono što je za nas najvažnije u ovom trenutku, jeste da KFOR na ovom prostoru mora ostati jedini garant mira i stabilnosti i od vas tražimo da preduzmete sve mere da sačuvate bezbedno okruženje i obezbedite slobodu kretanja. Ne smeju se dozvoliti provokacije i maltretiranja Srba, a vidimo da se tako nešto već dešava i da specijalna kosovska policija to radi u mnogim situacijama bez ikakvog povoda. Mi smo miroljubiv narod, ali takve i slične provokacije nećemo tolerisati - istakli su Rakić, Radojević, Milović, Todić i Vulović.

Srpska lista

Kako je objavio Rakić, sastanak koji je održan danas u Zvečanu bio je ujedno i prilika da komandanta upoznaju sa svim problemima sa kojima se Srbi na Kosovu suočavaju, sa posebnim osvrtom na nedavnu nelegalnu izgradnja baza kosovske policije na severu.

BONUS VIDEO - BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Šta je tu liberalno, vađenje organa na crnom tržištu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave