MOSKVA ZAHVALNA BEOGRADU: Srbija se suočava sa pritiskom bez presedana

Tanjug

15. 10. 2022. u 19:14

ZAMENIK ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško izjavio je da se Srbija suočava sa pritiskom bez presedana koji prevazilazi okvire civilizovane međunarodne komunikacije i poručio da Rusija ceni to što se srpsko rukovodstvo ponaša u skladu sa nacionalnim interesima.

МОСКВА ЗАХВАЛНА БЕОГРАДУ: Србија се суочава са притиском без преседана

Foto AP

- Mi odlično znamo sa kakvim se sada pritiskom bez presedana suočava Srbija. Taj pritisak prevazilazi okvir civilizovane međunarodne komunikacije, ali mi cenimo to što se srpsko rukovodstvo ponaša u skladu sa nacionalnim interesima - rekao je Gruško dopisniku TASS iz Beograda.

Komentarišući rusko-srpske odnose, Gruško je rekao da se u njima ništa nije promenilo u poslednje vreme i naglasio da su oni izgrađeni na "apsolutno čvrstoj osnovi istorijskog partnerstva i uzajamnih simpatija".

- Oni nisu usmereni ni protiv koga i u tom smislu nisu podložni kolebanjima političke situacije, budući da razvoj rusko-srpskih odnosa očigledno doprinosi procvatu privrede same Srbije i rešavanju ekonomskih, društvenih i političkih zadataka za razvoj Srbije - rekao je Gruško.

On je naglasio da je Srbija za Rusiju veoma važan ekonomski partner u nizu oblasti.

Gruško je rekao i da se nastavlja saradnja između dve zemlje u ključnim oblastima, kao što su naftni, gasni i visokotehnološki sektor.

- Nastavljamo da činimo sve što je u našoj moći da rusko-srpska saradnja i dalje bude primer međudržavnih odnosa u današnjem svetu, koji se menja - poručio je Gruško.

BONUS VIDEO: KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA - Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a