"NEĆE MU OPROSTITI ŠTO JE REKAO ISTINU“: Brnabićeva o nastupu Vučića u NJujorku

Novosti online

22. 09. 2022. u 08:57

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić rekla je da Zapad neće oprostiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću to što je izašao za govornicu UN i rekao istinu.

НЕЋЕ МУ ОПРОСТИТИ ШТО ЈЕ РЕКАО ИСТИНУ“: Брнабићева о наступу Вучића у Њујорку

Foto: Printscreen/RTS

- Ja ću upotrebiti teške reči, ali će te reči biti istinite, citirala je premijerka predsednika, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Ona je rekla da se sa Vučićem čula posle govora i da ga je pitala da li se oseća umorno ali zadovoljno, a da je on odgovorio: Ni jedno ni drugo, samo sam rekao istinu.

Kako je navela, predsednik je jedini državnik koji je za tom govornicom u centru sveta u ovom trenutku rekao da politika sankcija prema Ruskoj Federaciji nije dobra i da je za to bila potrebna ogromna hrabrost.

Treba izaći pred svetsku govornicu i reći: mi priznajemo teritorijalni integritet Ukrajine, ali politika sankcija prema Ruskoj Federaciji nije dobra.

Ona kaže i da Srbija trenutno trpi ogromne pritiske kako bi se po svaku cenu rešilo pitanje Kosova i Metohije.

- Pritisci su brutalni u ovom trenutku i po svaku cenu se traži da se reši ovo pitanje, da bi ga sklonili sa stola i da mogu da uživaju u tome da pričaju kako poštuju Međunarodno pravo, rekla je ona.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju