POSTAVLJENI DISKLEJMERI NA CARINSKIM PUNKTOVIMA: Od jutros dvojezične table na svim administrativnim prelazima (FOTO)

Novosti online

31. 08. 2022. u 08:49

NA svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su na vidnim mestima postavljeni disklejmeri, odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih od strane Prištine vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

ПОСТАВЉЕНИ ДИСКЛЕЈМЕРИ НА ЦАРИНСКИМ ПУНКТОВИМА: Од јутрос двојезичне табле на свим административним прелазима (ФОТО)

Foto: Novosti

Disklejmeri su postavljeni dan uoči početka primene novog režima i dvojezični su – napisani su na srpskom i engleskom jeziku.

Foto: Novosti

Srpski je dimenzija 50 cm puta 70 cm, a odmah pored njega je postavljen i jedan na engleskom jeziku, istih dimenzija.

Foto: Novosti

 

Na tablama piše sledeće:

- Omogućavanje korišćenja ličnih karata izdatih od strane Prištine (Kosova) se vrši isključivo iz praktičnih razloga radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja slobode kretanja, u skladu sa Sporazumom o slobodi kretanja postignutim u Dijalogu 2011, ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa Kosova i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Foto: Novosti

Table sa tekstom disklejmera su postavljene na svim carinskim punktovima na prelazima sa svim susednim zemljama, ne samo na administrativnim prelazima sa južnom srpskom pokrajinom.

Foto: Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!