Stefanović: Iniciraću raspravu o uvođenju sankcija Rusiji

Novosti online

16. 08. 2022. u 18:06

POTPREDSEDNIK Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da će inicirati "na jednoj od prvih sednica" Odbora za spoljnu politiku Skupštine Srbije da prvo Odbor a zatim i Skupština, raspravljaju o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije.

Стефановић: Иницираћу расправу о увођењу санкција Русији

Foto: Printskrin

- Da se o tome raspravlja, da se čuju argumenti jedne i druge strane, da se čuje šta su posledice našeg neusaglašavanja naše spoljne politike, šta su posledice po našu privredu, šta znači okretanje protiv Evrope - rekao je Stefanović.

Dodao je i da treba razgovarati o tome "kakva nas civilizacijska pustinja očekuje ako ne budemo na pravoj strani istorije".

- Restiktivne mere prema Ruskoj federaciji su sve evropske država napravile i u toj situaciji Srbija nema šta previše da razmišlja, naša budućnost je u EU - rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, javnost nije dovoljno informisana o tome koje su posledice neuvođenja i uvođenja sankcija.

- S obzirom na podele u našem društvu po tom pitanju, ljudima treba reći koje su posledice i neuvođenja, a koje uvođenja sankcija. Mislimo da je Skupština pravo i primarno mesto u kojoj o tome treba razgovarati - izjavio je Stefanović.

Kako je rekao, to nije "preuzimanje odgovornosti".

- Izvršna vlast može da beži od tog problema, ali problem je što je Srbija jedina evropska država koja se nije opredelila po tom pitanju. Posledice mogu biti nesagledive, po mom mišljenju. Potkrada se još jedna stvar – a to su posledice po kosovskom pitanju, gde takođe možemo da ispaštamo - rekao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (14)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)