NEVIĐEN BEZOBRAZLUK EU: Kurti sprema napad na Srbe, a oni tvrde da je i Beograd odgovoran

Novosti online

14. 08. 2022. u 13:47

EVROPSKA spoljnopolitička služba (EEAS) upozorila je danas da nedavni porast "zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine", a "posebno izjave o ratu i sukobima na Zapadnom Balkanu", izazivaju veliku zabrinutost.

НЕВИЂЕН БЕЗОБРАЗЛУК ЕУ: Курти спрема напад на Србе, а они тврде да је и Београд одговоран

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/D. Milovanović/Jutjub/Around The World 4K

Birokrate iz Birisela nisu međutim navele, za šta bi to konkretno Beograd trebalo da bude odgovoran, ali svakako nastavljaju licemernu simetriju, gde se na sve skandalozne poteze Kurtijeve vlade - od odbijanja da formira ZSO, nelegalnih upada ROSU na sever, ukidanja srpskih dokumenata i tablica, obuke specijalaca za razbijanje barikada, i srpska strana poziva na odgovornost?!

Licemerna Evropa ponovo “udara” na Srbiju i pokušava da u sumanute postupke lažne države uvuče i zvanični Beograd, što im zasigurno neće poći za rukom.

Zvanični Beograd odvraća Kurtija od njegove očigledne namere da, protera Srbe sa severa KiM dizanjem tenzija i iživljavanjem nad nezaštićenim stanovništvom.

Kurti govori o ratu, Beograd o miru i stabilnosti, jer je provalio njihove planove za napad na Sever Kosova.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je Kurtijeve zapaljive izjave i najavio da će 17. i 18. avgusta boraviti u Briselu, gde će ragovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i učetvovati u dijalogu sa Prištinom, te poručio Kvinti i privremenim prištinskim vlastima da ne treba da sanjaju niti pokušavaju da Srbiju nateraju da se odreknemo svojih prava, da radi na uništavanju sporazuma koji su potpisani.

- Dovoljno je kada pročitate Kurtijeve izjave i izjave njegovih saradnika da vidite da ne žele kompromis. Sve što su rekli „mi ćemo da namećemo volju, važno je samo da nas Kvinta podrži- baš ih briga šta će da kaže srpski narod na KiM, a još manje šta će da o tome govori Beograd. Čemu uopšte dijalog- konstatovao je on.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (53)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti