SRBIJA ĆE POBEDITI! Selaković: Neprihvatljive jednostrane akcije Prištine

Tanjug

01. 08. 2022. u 15:21

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da su, ako postoje pregovori kao diplomatski način za rešavanje pitanja između Beograda i Prištine, neprihvatljive jednostrane akcije koje nailaze na skromne reakcije, a ne i na čvrste osude, i poručio da veruje da će razum, odnosno Srbija pobediti.

СРБИЈА ЋЕ ПОБЕДИТИ! Селаковић: Неприхватљиве једностране акције Приштине

Foto: Tanjug

Selaković je u Nikoziji, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim ministrom spoljnih poslova Janisom Kasulidisom, rekao da situacija na KiM danas deluje malo mirnije, ali da je i dalje krhka, a kao poseban razlog za to naveo je to što je "neko uspostavio jednostranost kao ključni princip za rešavanje problema".

- Ako imamo pregovore, kao diplomatski način da rešimo sva pitanja koja postoje između Beograda i Prištine ili da normalizujemo komunikaciju i normalizujemo situaciju, onda nije ni normalno ni prikladno ni prihvatljivo imati jednostrane akcije koje će naići samo na neke skromne reakcije nekih država, bez ikakve suštinske i čvrste osude - rekao je Selaković.

On je podsetio da Srbi na KiM nisu mogli da učestvuju na referendumu o ustavnim promenama 16. januara ove godine, kao ni na predsedničkim i parlamentarnim izborima 3. aprila ove godine.

- Sve su to bile jednostrane odluke - naglasio je Selaković.

Selaković je ukazao da nije reč samo o ličnim kartama i registarskim oznakama, "već o načinu ponašanja".

- Ako je neko zaista usmeren ka tome da traži mirno rešenje za sva postojeća pitanja, onda taj ne bi trebalo da se ponaša na način na koji se ponašao sinoć i čvrsto verujem da će razum pobediti, što znači da će Srbija pobediti - zaključio je Selaković.

BONUS VIDEO - KOLONA VOZILA NA JARINJU: LJudi čekaju otvaranje administrativnog prelaza

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (56)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo