NAPAD NA VULINA I POLICIJU: Mediji u BIH objavili da ih situacija iz Subotice sa migrantima podseća na Srebrenicu

Novosti online

18. 07. 2022. u 08:18

NA portalima u BiH pojavili su se tekstovi koji porede odnos prema migrantima koji su uhvaćeni u Subotici sa Srebrenicom.

НАПАД НА ВУЛИНА И ПОЛИЦИЈУ: Медији у БИХ објавили да их ситуација из Суботице са мигрантима подсећа на Сребреницу

Foto: MUP

Brojni tekstovi koji porede jučerašnju akciju policije u Subotici sa Srebrenicom i filmom Šta radiš, Aida? osvanuli su na portalima i društvenim mrežama širom BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je juče da je bezbednost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova njegov prvi zadatak i da će tako biti dok on brine o njihovom zdravlju i životu.

- Po mom naređenju svaki migrant uhvaćen u šumi, u pokušaju ilegalnog prelaska srpske granice, tretira se kao da je naoružan, dok se nakon pretresa i ljudi i terena ne uverimo da nije - istakao je ministar Vulin.

SINDIKAT SRPSKE POLICIJE: Ako je policajac bezbedan, bezbedan si i ti

Sindikat srpske policije ističe da su verbalni napadi i uvrede na račun pripadnika policije od strane pojedinih medija i političara apsolutno neprihvatljivi i da je nečuvena laž da pripadnici srpske policije postupaju nehumano prema migrantima.

Mi iz Sindikata srpske policije apsolutno podržavamo odluku ministra policije gospodina Aleksandra Vulina da bezbednost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mora biti na prvom mestu i iznad svega.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su za svoj rad i humano postupanje prema migrantima dobili brojne međunarodne nagrade i priznanja.

Čestitamo našim kolegama koji danonoćno brinu o bezbednosti naših građana i koji su svojim efikasnim radom razbili i uhapsili članove bande koja krijumčari ljude.

Moramo da istaknemo da su u četvrtak u Subotici i danima pre toga naše kolege zaplenile razno oružje i oruđe i uhapsili članove krijumčarskih bandi, a iregularne migrante sproveli u prihvatne centre. Bruka je i sramota što pojedini mediji i političari blate rad naših kolega koji neretko rizikuju sopstvene živote da bi građani bili bezbedni.

Da je neki naš kolega ili građanin povređen od strane bandita koji koriste ljudsku muku za stvaranje zarade, da li bi se isti ti mediji ili političari oglasili? Ne bi, zato što njih ne zanimaju pripadnici MUP-a, kao ni građani Srbije. Još jednom pozivamo medije i političare da ne blate naše kolege, ako nemaju niti jednu lepu reč za to što su krijumčarske bande razbijene, neka barem zaćute.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)