VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA ABAZOVIĆEM: Verujem da ćemo izgraditi dobre odnose (VIDEO)

Novosti online

29. 06. 2022. u 14:42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

ВУЧИЋ НАКОН РАЗГОВОРА СА АБАЗОВИЋЕМ: Верујем да ћемо изградити добре односе (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Instagram

Sastanku sa predsednikom prethodio je i dug razgovor sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

– Hoću da se zahvalim Dritanu Abazoviću na današnjoj poseti Srbiji. Imali smo veoma dobre i korisne razgovore. Govorili smo o našim političkim bilateralnim odnosima, ali i o ekonomskoj saradnji, poljoprivredi, o snabdevanju hranom i energetskim bilansima i kako jedni drugima da pomognemo na jesen i predstojeću zimu. Verujem da je ovo samo početak veoma uspešne saradnje i verujem da može da bude još bolje. Hvala Abazoviću na poseti. Uvek je dobrodošao ovde u Beograd. Verujem da ćemo moći da ostvarimo veliki napredak u odnosima Srbije i Crne Gore - zaključio je Vučić.

Nakon njega i Abazović se zahvalio na toploj dobrodošlici i konstruktivnom sastanku.

- Najviše smo potencirali teme saradnje i to otvara buduće horizonte. Dozvolite da dam obaveštenje na moj upit. Predsednik Vučić je uspeo da reši još jedno pitanje koje je značajno za Crnu Goru. On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala promeni i da od 1. jula svi građani Crne Gore mogu da u Srbiju dođu bez ikakvih restrikcija - zaključio je Abazović, naglasivši da se to odnosi i na crnogorske političare, poslanike i članove vlade.

BONUS VIDEO:

POČAST ZA PREDSEDNIKA: Plaketa zahvalnosti za Vučića na Rosuljama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu