NEMAČKI kancelar Olaf Šolc prvi je evropski zvaničnik koji je javno i decidno rekao da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova da bi postala članica EU.

Radovan

11.06.2022. 08:08

@Željko - Svaki Nemac koji dolazi da nam predlaže nešto,da priloži dokument o poreklu,naše službe da provere istinitost podataka.Zašto ovo predlažem? Ponašaju se kao Gestapo,fasištičke metode,dokle više da nas ubijaju.pošto ratni zločinci ne zastareva ju ,tužba za zločine prvog sv.rata drugog sv.rata bombardovanja '99 god.dokle više? Što se tiče evropske unije tamo nam nije mesto,sa belosvetskim ološima,kolonijalistima fašistima nikada,ima ostatka sveta koji su pošteni mučenici kao mi,nesvrstani, pa i Kina Rusija bagra se polako izdvaja same ove zemlje se polako kristališu poješće same sebe, ŽIVELA SRBIJA.

Prellee

10.06.2022. 19:12

Ukratko, bravo Vucicu! Tako treba da im kaze, zaboravili da je Srbija jedina drzava u Evropi koju su bombardovali "prijatelji" sa Zapada.Zato je Srbija drugacija i nije uvela sankcije Rusiji.Drugaciji smo, jer moja slobodarska Srbija, voli slobodu.Zbog toga smo drugaciji.Evropa je Srbiji sve uzela, drugi koji su nagradjeni, neka ih slusaju, mi smo platili visoku cijenu....

Vlajko

10.06.2022. 19:24

Jesi li ga pitao što u okviru turneje po Balkanu ide u posetu zamljama EU u Bugarsku i Grčku? I njih disciplinuje? Samo se ti drži našeg stava i objasni mu sledeći put da i kada Rusija uvede sankcije Evropi ni u tome nećemo učestvovati, objasni mu da je nepristojno Srbima govoriti o nacizmu, logorima, bombardovanju i sankcijama.

BRAVO VUCICU

10.06.2022. 19:37

DIREKTNO U BRK, pa nek se Solci ceska. Samo je problem, sto oni rade neprekidno svoj posao prema Srbiji, jos od 1914. godine, i uvek pomazu nase neprijatelje. RECI MU DA JE KOSOVO SRBIJA, i da je on prvo posetio Srpsku pokrajinu, pa onda dosao u Beograd, sto je jos jedan dokaz, da ga ne treba shvatit za ozbiljno, jer nema dobre namere prema Srbiji.

Mili

10.06.2022. 19:39

Vučiću zašto ga nisi poslao do vraga? Ko je njega poslao da govori da Srbija treba uvest sankcije Rusiji i kakvu politiku treba voditi prema tzv.kos.državi; da li to oni (njemačka ) već misle da su gospodari Evrope? On se mješa u unutrašnju politiku jedne neovisne države ? Zašto ne mete ispred svojih vrata i ne nabavi u svojoj državi dovoljno brašna i ulja? "sole pamet" drugima da ne pokažu koliko su zlobni, željini vlasti... prevedite njihovu himnu i bit će svima jasno...i obnoviti pitanje štete iz bombardiranja 1999 jer su najviše njem.torpedosi letjeli, ubijali i uništavali.

Rade

10.06.2022. 19:59

Odakle Solcu pravo da prvo poseti Pristinu? To je nepostovanje Srbije! Odakle Solcu pravo da kao gost postavlja ultimatum? Da li je Solc samo jedna obicna bitanga kao i Zelenski?

Sloba

11.06.2022. 00:14

Pošto smo sami sebi i više nego dovoljni, ne treba niko ni da nam dolazi. A da, to se naravno ne odnosi na Putina, Lukašenka, Lavrova i Dodika; oni su naš prozor u svet. Toliko od mene svima vama koji ste bolesno zaljubljeni u autoritete.

Crni

11.06.2022. 05:29

Moze li neko da zamisli kakav bi bio komentar Tadica u ovakvoj situaciji. Mislim da bi se izvinuo Sulcu zato sto su nas Nemci dva puta ubijali u zadnjih 108 godina.

Mile

11.06.2022. 07:06

Politicko licemerje dovelo je svet u tacku pred raspad. Potrebni su otvoreni i za javnost transparentni razgovori. Sto je vise tajnosti u razgovorima politicara, svet je ugrozeniji.

Srb

11.06.2022. 08:28

Нека је коначно неко рекао да неће Србија никад ући у ЕУ, да коначно одахнемо. Неће, надам се, више бити приче, санкције Русији за улазак у ЕУ.

Luka Laban

11.06.2022. 10:48

Razgovarali se mora sa svima koji odlučuju o sudbini sveta. Samo, od ovakvih razgovora zavisi da li će naša deca želeti da žive ovde ili na zapadu. Čini se da na istok neće niko. U politici nema ljubavi, tradicije i emocija već samo interes. Lični i kolektivni. Pustite one koje smo izabrali da rade sta moraju.

Dusan

11.06.2022. 17:49

Jednom sam citirao filosofa " toliko volim nemacku,da sam bio srecan kad ih je bilo dve"! Evo,vec pokazuju namere i EU je njihov projekat,ako ne vojno onda ekonomski.....treba se cuvati....