PREMIJERKA U HIT TVITU O HISTERIJI ZBOG USPEHA PREDSEDNIKA: "Srbija plaća i do deset puta manju cenu gasa"

Novosti onlajn

29. 05. 2022. u 21:41

GOSTI večerašnje emisije Hit Tvit na TV Pinku su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, Predsednik Dokumentaciono informacionog centra Veritas Savo Štrbac i novinar Politike Aleksandar Apostolovski

ПРЕМИЈЕРКА У ХИТ ТВИТУ О ХИСТЕРИЈИ ЗБОГ УСПЕХА ПРЕДСЕДНИКА: Србија плаћа и до десет пута мању цену гаса

Foto: Printscreen/Pink TV

Komentarišući razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, premijerka kaže da se predsednik borio za ono što je danas bio rezultat razgovora dvojice lidera. Brojne kritike i laži, kako kaže, sramotne su jer posle istih, oni koji su ih izrekli, ne upute izvinjenje.

Predsednica vlade Srbije istakla je da će cena gasa koju će Srbija dobiti novim ugovorom biti i do 10 puta manja od one koju će plaćati zemlje na zapadu.

- Ne možemo svakodnevno da odgovaramo na laži! Pričali su da Putin neće da razgovara sa Vučićem, da će svaki naredni gasni aranžman biti mesec za mesec, a vidimo danas i skandaloznu izjavu Dušana Janjića koja pokazuje svu njihovu frustraciju - kaže Brnabić i dodaje:

- Vidite koji je to nivo nervoze, histerije i frustracije! Janjić i njegov portal praktično su za Srbiju rekli da je narkomanska, jer Vučić nije pregovarao za sebe.

Foto: Printscreen/Pink TV

- Ova frustracija izazvana je uspehom predsednika - kaže premijerka.

Ističe da Vučiću u ovome niko nije mogao da pomogne, a da je ovo bila njegova politika koju je gradio godinama.

Vučić o razgovoru sa Putinom

Podsetimo, predsednik Vučić je razgovarao danas sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je istakao da će novi ugovor biti potpisan na tri godine, i da će cena gasa biti veoma povoljna za našu zemlju.

- Ako smem to da kažem, mi ćemo po pitanju snabdevanja gasa imati sigurnu zimu. Nakon dodatnih razgovora sa Gaspromom ja ću moći da vam kažem koliko će nas koštati tačno. U ovom trenutku to je tri puta manje, a zimi će to biti i do 10 puta manje od onoga što plaćaju u Evropi - kazao je on.

On je pojasnio da će cena tokom zime biti verovatno od 310 do 408 dolara za 1000 kubnih metara, što je ubedljivo najbolja cena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest