AKADEMICI iz Hrvatske akademije nauke i umetnosti usvojili su Dokument o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, vezano za ulazak zemalja regiona u Evropsku uniju. Da bi Srbija nastavila proces evrointegracija, između ostalog, od naše zemlje se zahteva da prestane sa "podsticanjem neprijateljstva prema Hrvatskoj, da se odrekne od velikosrpske propagande, kao što su pitanja Bunjevaca, jezika, jasenovačkog mita i odnosa prema Alojziju Stepincu".

Komentari (5)

Milijadin

22.05.2022. 06:50

Da se samo Jasenovac dogodilo. Mnogo toga se dogodilo mnogo loše od strane Hrvata. Šta će mo za "Oluju". Klasični genocid. Ako nas ucenjuju Hrvati da bi ušli u Evropsku Uniju, koji su ušli zahvaljujući što su bili na strani fašizma u 2 svetskom ratu, i ne trebamo da uđemo.

db

22.05.2022. 07:57

Istom merom uzvratite iz SANU ! Nema mita o Jasenovcu -postoji jedna istina o ustaškom pokretu -divljaštvo, primitivizam , necivilizacijski . A Jasenovac i učinak NDH su istina , gola i strašna istina . Dok je ovakav zahtev pred Srbijom , Hrvatsku izbegavati na svaki način obaveza je svakog pristojnog građanina Srbije.

S juga

22.05.2022. 11:23

Sto Hrvatska trazi je minimum minimuma. I to Srbiji nije problem ispuniti uz samo malo dobre volje. Ako nista zbog buducnosti i dobrosusjedstva i privredne, kulturne suradnje na obostranu korist.

Ivanka Nećak

22.05.2022. 13:50

@S juga - Takva evropska unija kakva je sada nam ne treba.Da nas gazi i otima nam naša dobra koja smo mi svojim rukama stvorili,da vam još plaćamo i članstvo, svašta,šta će nam takav savez.