BUDITE PONOSNI I SLAVITE NJEGOV ŽIVOT: Predsednik Vučić uputio saučešće povodom smrti Kalife bin Zajeda el Nahjana

Novosti online

13. 05. 2022. u 13:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i emira Abu Dabija Kalife bin Zajeda el Nahjana.

БУДИТЕ ПОНОСНИ И СЛАВИТЕ ЊЕГОВ ЖИВОТ: Председник Вучић упутио саучешће поводом смрти Калифе бин Заједа ел Нахјана

Foto: Instagram

- Najdublje saučešće porodici i sunarodnicima Njegovog veličanstva šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana. Neka budu ponosni i neka slave njegov život - napisao je Vučić na Tviteru. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana.

- Duboko me je pogodila vest o smrti Njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, iskrenog prijatelja naše zemlje i čoveka kojeg su krasile neke od najvrednijih i najređih vrlina, naveo je Vučić u telegramu saučešća.

U telegramu predsednika, izražava se najdublje saučešće porodici i sunarodnicima predsednika UAE i poručuje da budu ponosni i slave njegov život.

- Smrt čovekova meri se po njegovom životu - po snazi karaktera, moralnim načelima kojih se pridržavao, po mudrosti kojom se rukovodio, kao i po spremnosti da nesebično pomogne i pravično prosudi. Čovek posvećen veri i tradiciji, ali sa izuzetnim sluhom za vrednosti savremenog sveta, šeik Kalifa je svoju zemlju svrstao u jednu od najvećih sila regiona, podigavši je na tron modernih i snažnih država sveta" napisao je predsednik Srbije.

- Njegovo veličanstvo šeik Kalifa je upravo najvišim ljudskim vrednostima posvetio ceo život, vodeći svoj narod sigurnom i mudrom rukom ka sveobuhvatnom napretku i dobrobiti, neumorno radeći i u najtežim vremenima, čime je stekao ogroman ugled i brojne prijatelje i na globalnom nivou" navedeno je u telegramu.

- Neka mu Bog podari rajska naselja i obilati blagoslov, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan preminuo je danas. Bio je predsednik UAE i vladar Abu Dabija od 3. novembra 2004. godine.

BONUS VIDEO: TRAGEDIJA U INDONEZIJI: Srušila se mini-tržnica, 15 mrtvih, spasioci pretražuju ruševine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo