NIZAK INTENZITET VIRUSA: Epidemija na području Pirotskog okruga

Novosti online

12. 05. 2022. u 20:49

U PROTEKLA četiri dana, na području Pirotskog okruga testirana je 371 osoba, među kojima je registrovano 16 pozitivnih na infekciju kovid 19.

НИЗАК ИНТЕНЗИТЕТ ВИРУСА: Епидемија на подручју Пиротског округа

Foto: V. Ć.

U Pirotu je zaraženo 6, Beloj Palanci 7 i na području Dimitrovgrada 3 osobe, dok u Babušnici nije registrovan ni jedan slučaj pozitivan na infekciju. U pirotskoj Opštoj bolnici nema ni jednog pacijenta koji se leči od zaraze.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, od početka godine u okrugu je potvrđeno 8.511 slučaja infekcije, a od posledica zaražavanja preminule su 64 osobe.

Kumulativne stope potvrđenih slučajeva u Dimitrovgradu, Pirotu i Babušnici su u padu, dok su u Palancu u blagom porastu.

U okvid ambulanti u Pirotu, protekla četiri dana obavljeno je 277 pregleda od kojih su 149 prvih i 128 kontrolnih, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 406 pregleda, od kojih je 287 prvih i 119 kontrolnih-kažu u Centru za kontrolu u prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu, odakle poručuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna, a intenzitet virusa u populaciji nizak.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!