SELAKOVIĆ: Veliki potencijal za nastavak jačanja ekonomske saradnje sa Republikom Korejom

Novosti online

15. 04. 2022. u 11:30

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa novim ambasadorom Republike Koreje Li Đeungom.

СЕЛАКОВИЋ: Велики потенцијал за наставак јачања економске сарадње са Републиком Корејом

Foto: Ministarstvo

Ministar Selaković konstatovao je da dobre i prijateljske odnose Srbije i Republike Koreje poslednjih godina karakteriše intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou, uz unapređenje ukupne saradnje.

Srbija je, prema njegovim rečima, posebno zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje i dolazak novih korejskih investitora, naročito renomiranih kompanija koje deluju na globalnom tržištu.

Selaković je dodao da smo veoma zadovoljni dosadašnjim rezultatima korejskih kompanija koje su već prisutne u Srbiji.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je bilateralna ekonomska saradnja prošle godine zabeležila rekordni nivo, konstatujući da postoje značajni potencijali za dalji rast trgovinske razmene, posebno kroz povećanje izvoza prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Republiku Koreju.

Srbija je, kako je dodao ministar, takođe zainteresovana za jačanje saradnje sa Republikom Korejom u oblasti kulture, obrazovanja, informacionih tehnologija, naučno-tehnološke i sportske saradnje, a postoji i značajan potencijal za razvoj turističke saradnje, odnosno dolazak većeg broja korejskih turista.

Selaković je i ovom prilikom izrazio zahvalnost zbog omogućavanja komercijalne nabavke deficitarne medicinske opreme iz Republike Koreje, u vreme kada nam je ta oprema bila najpotrebnija za borbu sa epidemijom kovida-19, kao i zbog humanitarne pomoći koju je Vlada Republike Koreje uputila Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna