ŠAPIĆ ZAHVALAN DANICI GRUJIČIĆ: "Bićemo u prilici da sutra zajedno primenimo važan projekat"

Novosti onlajn

29. 03. 2022. u 15:55

DAĆEMO pun doprinos sticanju uslova za razvoj primarne zdravstvene zaštite. Cilj nam je da ako se ovaj projekat pokaže uspešnim od strane Ministarstva zdravlja, da pokušamo da u svakom beogradskom naselju obezbedimo prostore za lokalne ambulante u kojima će raditi lekari opšte prakse, porodični lekari, koji će biti u stalnom kontaktu sa pacijentima.

ШАПИЋ ЗАХВАЛАН ДАНИЦИ ГРУЈИЧИЋ: Бићемо у прилици да сутра заједно применимо важан пројекат

foto: Novosti

Oni bi imali onda potpun uvid u njihovo zdravstveno stanje i značajno bi kasnije rasteretili čitav zdravstveni sistem naše države, poručio je Aleksandar Šapić, prvi na listi „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“.

foto: Novosti

Šapić je istakao da je zahvalan prof. dr Danici Grujičić, koja mu je pre par godina ovaj projekat predstavila i da se nada da će zajedno biti sutra u prilici da ga zaista i primene i da on konačno zaživi.

Dr Grujičić je navela da se nada da će primarna zdravstvena zaštita u Beogradu zaživeti u periodu ispred nas.

- Ukoliko se implementacija primarne zdravstvene zaštite u Beogradu bude pokazala onako kako Aleksandar Šapić i ja mislimo da će se pokazati, to je nešto što bi trebalo da proširimo na čitavu Srbiju - rekla je dr Grujičić.

foto: Novosti

Šapić je naglasio da će posebno voditi računa o zdravlju i obrazovanju najmlađih Beograđana, i da će, kao što je to činio i na opštini Novi Beograd, i na nivou grada sistemski za njih obezbediti brojne besplatne sadržaje poput besplatnog plivanja, kurseva stranih jezika, časova motorike za mališane u najranijem detinjstvu, kao i mnoge druge programe.

- Na taj način ćemo značajno rasteretiti kućne budžete svih beogradskih porodica sa decom predškolskog i školskog uzrasta, jer one danas, upravo na finansiranju ovih aktivnosti izdvajaju značajne svote novca - rekao je Šapić.

BONUS VIDEO:

SUBOTICA ČEKA VUČIĆA: Narod se okupio da pozdravi predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024