PETKOVIĆ ODGOVORIO KURTIJU: Lažna država pokušava da izazove incidente, osnovno ljudsko pravo Srba na udaru

Novosti online

21. 03. 2022. u 16:32

SVE što političari iz Prištine izjavljuju povodom održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. aprila je najobičnija i najprovidnija laž, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО КУРТИЈУ: Лажна држава покушава да изазове инциденте, основно људско право Срба на удару

Foto: EPA/Depositphotos

- Jasno je od samog početka da Priština i Aljbin Kurti žele da onemoguće Srbima da 3. aprila glasaju na Kosovu i Metohiji, na predsedničkim i parlamentarnim izborima i njihova jedina prava namera jeste da uslovljavanjem održavanja izbora pokušaju da nateraju Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Zato je krajnje vreme da Kurti prestane da zamajava celokupnu javnost i međunarodnu zajednicu po pitanju njegove navodne dobronamernosti oko održavanja izbora, jer u njegove igre i laži više niko ne veruje - poručio je on.

Beograd se sve vreme ponaša odgovorno, kako bi Srbi na Kosovu i Metohiji odbranili svoje osnovno ljudsko pravo - pravo glasa, ali u Prištini ni u jednom trenutku nije imao razumnog sagovornika, objšnjava Petković.

- Zvanični stav Republike Srbije i njenih državnih organa povodom novonastale situacije biće saopšten sutra posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada će biti odlučeno o narednim ključnim i presudnim koracima i odlukama države Srbije. Zvanični Beograd očekuje od zemalja Kvinte da se jasno i nedvosmisleno odrede prema ucenama i sabotažama Prištine, kao i kršenju osnovnih, građanskih i demokratskih prava Srba sa KiM. Beograd se u svim dosadašnjim situacijama ponašao odgovorno i odmereno, kao i Srbi sa Kosova i Metohije, čuvajući mir i stabilnost kao najveće vrednosti, dok je Kurti pokazao da želi da destabilizuje situaciju na terenu izazove incidente i nestabilnost na prostoru Kosova i Metohije - navodi Petković.

BONUS VIDEO - BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA: Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna