DRŽAVNI VRH DONOSI VAŽNE I DALEKOSEŽNE ODLUKE: Sutra u podne zaseda Savet za nacionalnu bezbednost

Novosti online

21. 03. 2022. u 14:36

OČEKUJE se da na sutrašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za 12 časova, budu donete teške, sudbonosne i dalekosežne odluke.

ДРЖАВНИ ВРХ ДОНОСИ ВАЖНЕ И ДАЛЕКОСЕЖНЕ ОДЛУКЕ: Сутра у подне заседа Савет за националну безбедност

Foto: Z.J.M.

Očekuje se da na sutrašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost budu donete teške, sudbonosne i dalekosežne odluke vezane za KiM, odnos Srbije i Crne Gore, kao i u vezi sa krizom izazvanom ratom u Ukrajini. 

Takođe, biće donete i važne mere u vezi sa snabdevanjem Srbije naftom i gasom nakon odluke EU da sprovede sankcije za sve ruske kompanije.

Podsetimo, vlade zemalja članica Evropske unije razmatraće uvođenje naftnog embarga Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, kada se ove nedelje budu sastajali sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom na nizu samita, koji imaju za cilj da pojačaju sankcije Zapada prema Moskvi.

Moskva je upozorila da bi EU sankcije za rusku naftu mogle da dovedu do zatvaranja velikog gasovoda ka Evropi, u situaciji kada se zemlje Unije oslanjaju na Rusiju za 40 odsto svog gasa, pri čemu je Nemačka jedna od najzavisnijih velikih ekonomija EU u tom smislu, navodi britanska agencija.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)