INTERVJU Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije: Srpska zemlja, nebo i vazduh se ne prodaju

S. Rovčanin Tomković

16. 03. 2022. u 10:33

SRPSKA zemlja, vazduh, voda, nebo, nisu na prodaju. Nikada i ni po koju cenu. Zdrava Srbija je država suverenih i slobodnih građana, matica koja štiti i brani interes Srba u regionu i dijaspori.

ИНТЕРВЈУ Милан Стаматовић, председник Здраве Србије: Српска земља, небо и ваздух се не продају

Milan Stamatović / Foto D. Karadarević

Ovo su, prema rečima predsednika Zdrave Srbije Milana Stamatovića, osnovne poruke sa kojima, u koaliciji sa Dosta je bilo i pokretom "Živim za Srbiju", na listi "Suverenisti", izlaze na izbore 3. aprila.

* Možete li biračima da obećate šta sigurno nikada nećete uraditi, a koji bi bio vaš prvi potez u slučaju da dođete na vlast na državnom nivou?

- Nikada nećemo priznati okupaciju Kosova i Metohije i zauvek ćemo, shodno Dejtonskom sporazumu, braniti samosvojnost Republike Srpske.

* Da li se u svemu slažete sa svojim koalicionim partnerima DjB i Živim za Srbiju, koji su vodili kampanju protiv vakcina i uvođenja kovid-mera?

- Mi smo za slobodu ličnog izbora svakog čoveka, pogotovo kada je o njegovom zdravlju reč. Simbol moje stranke, Zdrave Srbije, jeste cvet drena, a zdrava priroda koju nam je Bog podario, sigurno je efikasnija prevencija svake bolesti nego što je to nadrilekarstvo onih koji su u svojim laboratorijama, najpre smućkali virus korona, a onda i skupu vakcinu protiv njega!

* Kakav je vaš stav o krizi u Ukrajini i Kosovu i Metohiji, kao i evropskom putu Srbije?

- Ovo nije rat ruskog i ukrajinskog, dva nama bliska slovenska i pravoslavna naroda, već su tu umešani prsti NATO koji drži pod okupacijom i 17 odsto teritorije Srbije. Mi smo odlučno protiv uvođenja sankcija Rusiji, jer je Rusija glavni međunarodni garant opstanka Srpske, ali i KiM u okviru naše zemlje. Zato Srbija, da bi zaista postala vojno neutralna, mora odmah da dodeli diplomatski status Srpsko-ruskom centru u Nišu, pošto su američki okupatori, još poodavno, silom instalirali NATO bazu u Uroševcu. Mi smo evroskeptici, jer je Srbija jedini aspirant za ulazak u EU kojoj je, kao uslov za to, postavljeno odricanje od dela svoje teritorije.

 

Milan Stamatović / Foto N. J.

* Sa kim možete da uđete u eventualnu postizbornu koaliciju?

- Sa onima koji se bore za Srbiju od Horgoša i Dragaša i od Bora do Zlatibora, koji se zalažu za istinsku narodnu decentralizaciju, za subvencionisanje domaćih, a ne stranih, privrednika i poljoprivrednika, za Srbiju koja se ne stidi svoje hiljadugodišnje državotvorne tradicije. I sa onima koji se slažu s nama da Srbija, na međunarodnom planu, mora da se okrene dokazanim prijateljima, a da sa dokazanim neprijateljima sarađuje samo onoliko koliko je to u srpskom interesu.

PODRŠKA SAMO SLIČNIMA

* DA li biste, ako dođe do drugog kruga predsedničkih izbora, a u njega ne uđe vaš kandidat Branka Stamenković, podržali nekog drugog?

- Onaj kome bi bila potrebna naša podrška, trebalo bi to i da zatraži od nas. I da nas uveri da se zalaže za iste vrednosti kao i mi, Suverenisti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)