"REKAO SAM MILOŠEVIĆU..." Američki političar otkrio zašto je izbio rat u Jugoslaviji

Novosti online

05. 03. 2022. u 20:22

ČLAN Demokratske stranke SAD Kris Spirou izjavio je da su pregovori u Dejtonu, gde je bio savetnik delegacije tadašnje SR Jugoslavije, završeni tako da, umesto da Srbija ne postoji, sada postoje praktično dve Srbije - Republika Srpska i Srbija, što je isto kada je reč o srpskom narodu.

РЕКАО САМ МИЛОШЕВИЋУ... Амерички политичар открио зашто је избио рат у Југославији

Foto: Printskrin

Spirou je za RTRS rekao da je devedestih na području bivše Jugoslavije bio građanski rat koji je izbio zbog geopolitičkih interesa evropskih država koje su želele eliminaciju Srbije i da Srbe suze na područja oko Beograda.

On smatra da bi se desio, kako je rekao, treći mini svetski rat, da u Dejtonu nije postignut sporazum, a da bi u tom slučaju razvoj situacije bio takav da bi onda najpre trebalo spašavati Srbe od katastrofe.

Spirou je naveo da je njegov motiv da uđe u mirnodopski proces bio sasvim slučajan, nakon što su mu kada je bio u Grčkoj prišla trojica Srba koji su izrazili želju da se SAD uključe kako bi bio postignut mir.

Nakon toga se sastao sa tadašnjim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem i rekao mu da će mu pomoći ako je on (Milošević) za mir i ima nameru za postizanjem mira i da sačuva srpsku naciju.

Spirou je naveo da je Milošević bio čvrsto za to da rat koji se tada vodio treba zaustaviti, kao i da Srbima ne treba ništa tuđe, nego samo da drugi ostave Srbe na miru.

On je rekao da nije u toku sa sadašnjom situacijom, naglasivši da nikome na ovim prostorima nisu potrebne devedesete i da putem razgovora svako treba da traži svoj interes.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije