MUP: Stefanović nije u evidencijama bezbednosno interesantnih lica

Novosti online

07. 02. 2022. u 14:45

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srbije oglasilo se povodom teksta na portalu Direktno u kome navode da se ministar Nebojša Stefanović nalazi u evidencijama bezbednosno interesantnih lica.

МУП: Стефановић није у евиденцијама безбедносно интересантних лица

MUP

Saopštenje prenosimo u celosti:

Portal „Direktno“ nastavlja da vodi svoju kampanju laži protiv Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Svakodnevno iznošenje lažnih vesti i informacija o našem Ministarstvu na pomenutom portalu ima samo jedan cilj, a to je pokušaj urušavanja ugleda i integriteta naše institucije i naših pripadnika, te je Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo prinuđeno da odgovori na najnovije laži koje su iznete u tekstu objavljenom 7. februara, a u kome se tvrdi da je ministar odbrane Nebojša Stefanović evidentiran u aplikaciji "Stop-lista" Uprave granične policije kao bezbednosno interesantno lice, što je notorna laž.

Naime, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović ne nalazi se u evidencijama koje vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, a koje se odnose na bezbednosno interesantna lica kao što to tvrdi portal „Direktno“. 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je štićena ličnost i u više navrata je prelazio državnu granicu Republike Srbije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije su u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima preduzimali sve potrebne mere i radnje. 

Apsurd navedenih tvrdnji ovog portala ogleda se i u činjenici da Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve ostale službe bezbednosti aktivno sarađuju na podizanju stepena bezbednosti svih štićenih lica. 

U okviru te saradnje, podaci o putovanjima štićenih lica se između službi bezbednosti unapred razmenjuju, radi blagovremene pripreme i preduzimanja posebnih mera bezbednosti na objektima koji su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Dakle, još jedna laž portala „Direktno“ je razotkrivena, a naše Ministarstvo će uvek insistirati na istini i neće dozvoliti da se iznošenjem laži zarad sticanja jeftinih političkih poena blati ugled i čast naše institucije i naših pripadnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024