ŠAPIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE: Za Vladetu Jankovića je Đilas avio-inženjer

Novosti online

07. 02. 2022. u 13:55

VIDIM da me gospodin Vladeta Janković već više puta naziva javno "doktorom Šapićem" iako se ja nikad nigde nisam tako predstavljao, niti na tome insistirao, navodi u saopštenju Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik Gradske opštine Novi Beograd.

ШАПИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ: За Владету Јанковића је Ђилас авио-инжењер

Foto: SNS

- U našem narodu "doktorima" se obično nazivaju lekari koji leče ljude, a skoro nikada tako ne zovemo nekog ko je iz bilo koje oblasti završio doktorske studije. To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi - kaže Šapić.

Prema njegovim rečima, ukoliko namera gospodina Jankovića nije ismevanje, već je to deo njegove prakse, onda očekuje da i svoje političke prijatelje i saborce, po istom principu oslovljavava.

- U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati "nastavnicom rumunskog", Dragana Đilasa "avio-inženjerom", jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, "teorijskim fizičarem", a Mikija Aleksića, "carinikom", pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu. Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da ja budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje. Iskreno od njega nisam takav stav očekivao, ali to svakako neće promeniti moj pristojan i kulturan odnos prema njemu, koji sam i do sada imao - naveo je Šapić.

BONUS VIDEO: 

 Aleksandar Vučić stigao na sednicu SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona