ADVOKAT DEJAN VASIĆ: Priština po svaku cenu želi da optuži Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića

Tanjug

16. 01. 2022. u 14:39

ADVOKAT Dejan Vasić izjavio je danas, povodom godišnjice ubistva predsednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića, da proces koji se neuspešno vodi pred Specijalnim sudom u Prištini pokazuje jasnu nameru da se po svaku cenu za taj zločin optuži Beograd.

АДВОКАТ ДЕЈАН ВАСИЋ: Приштина по сваку цену жели да оптужи Београд за убиство Оливера Ивановића

Foto Tanjug

U Specijalnom sudu u Prištini u toku je postupak koji se vodi protiv šestoro Srba, a Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se kao pomagači u ubistvu po različitim stavkama optužbe.

Advokat Vasić, koji u procesu pred Specijalnim sudom zastupa Dragišu Markovića, kaže da slučaj pokazuje da je prethodni tužilac koji je vodio postupak zajedno sa predmetom dobio i zadatak da se po svaku cenu optuži Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića.

On kaže da svedoci koji su do sada saslušavani to i potvrđuju i da mnogi od njih koji su tada radili u kosovskoj obaveštajnoj službi potvrđuju da su dobijali pretnje i da su ucenjivani da svoje izjave daju na određen način.

- Istini za volju niko se nije usudio da ode toliko daleko u lažima i spekulacijama, mislim pre svega o stanovnicima Mitrovice jer su pričali samo o onome šta su znali, a u suštini svi ti svedoci baš ništa nisu znali jer se ubistvo desilo da nije bilo svedoka i njihova svedočenja su na neki način nevažna, kaže Vasić za Kosovo online.

Foto I. Radulović

Prema njegovim rečima, tu prištinsku igru u kojoj se Beograd optužuje za ubistvo prihvatili su i predstavnici opozicije u Srbiji.

- I oni su se poveli za takvim nekakvim zaključima i zadacima koje je tužilac imao pa su na konto tragedije tog čoveka, mnogi od njih politički profitirali, a bili su politicki davno zaboravljeni, ističe Vasić.

On napominje da ne zna na koji način će neke svedoke iz Srbije sud pozvati na svedočenje s obzirom da nema načina da ih pozove na zakonit način.

Vasić ističe da u ovim uslovima, ne prestaje da veruje da pravda na kraju uvek pobeđuje.

- Čak i u ovim političkim uslovima u kojima živimo nikada nisam prestao da verujem da je pravda ostvariva, naročito kada su nevini ljudi optuženi, rekao je Vasić.

BONUS VIDEO: 

SRBE SA KOSOVA UPISUJU U SPISKOVE? Boban Dančetović opisao čime se služi policija lažne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna