IRENA VUJOVIĆ: Blokada puteva i graničnih prelaza je nedopustiva

Novosti onlajn

15. 01. 2022. u 17:10

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je da je blokada puteva i graničnih prelaza kojima se građanima onemogućava nesmetano kretanje nedopustiva i necivilizacijska akcija.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ: Блокада путева и граничних прелаза је недопустива

Foto: Arhiva

- Takvo agresivno delovanje služi isključivo interesima ostrašćenih nalogodavaca, propalih političara i povampirenih tajkuna. Rio Tinto je kompanija koju su oni doveli i projekat koji su oni osmislili, veličali ga i bili lično zainteresovani da zaživi. Apsurd je što danas kritikuju sve to što su sami prethodno uradili, bezrazložno pripisujući aktuelnoj Vladi posle toliko godina. Na njihovu veliku žalost, ove gnusne radnje koje preduzimaju kod većine rodoljubivih i pravdoljubivih građana Srbije izazivaju gnev i protivljenje. Time se ne rešavaju ekološki problemi, već se direktno služi političkim interesima organizatora, koji lažima pokušavaju da nadoknade nedostatak konstruktivnog programa - rekla je Vujović.

Većini građana koji su danas sprečeni da se slobodno kreću, dodaje Vujović, jasno je da je reč o lažnoj brizi za životnu sredinu i nastojanjima pojedinaca da na toj temi politički profitiraju.

- Molim građane da ne nasedaju na provokacije lažnih ekologa. Oni su već pokazali da će se, šta god da država uradi, držati svoje političke agende kako bi se dokazali svojim finansijerima i bolje pozicionirali pred predstojeće izbore. Država će, sa druge strane, pokazati ozbiljnost i odgovornost. Nastavićemo da sprovodimo Zelenu agendu i da gradimo zelenu infrastrukturu u Srbiji, čime se niko pre nas nije bavio. Nijednoj vlasti pre nas ekologija nije bila jedan od prioriteta, a nama jeste. Kada je reč o velikim projektima, o njihovoj sudbini će odlučivati narod, ali ne na osnovu lažnih izjava političara u pokušaju, već na osnovu činjenica koje građani zaslužuju da znaju. Mi smo već pokazali da radimo u najboljem interesu naše zemlje i građana, i to će i ubuduće biti naš princip od kojeg ne odstupamo - rekla je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije