VUČIĆ PORUČIO: Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiju kuću, život, džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom

Novosti onlajn

12. 01. 2022. u 11:37

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić danas je u poseti Priboju, gde se sastaje sa predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice u tom gradu.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Свако ко помисли да може да угрози нечију кућу, живот, џамију или цркву, имаће посла са државом

Foto: A.R.

- Nažalost, odnosi između Srba i Bošnjaka nigde nisu na onom nivou na kojem bismo mi želeli da budu - naglasio je Vučić. 

- Moramo da ukažemo na odgovornost svih nas i dok je moguće smirujemo situaciju. Uvek je ludih i neodgovornih glava mnogo više i lakše je te ideje promovisati nego ideje pristojnog ponašanja. Naše je da pokušamo da umirimo stvari. 

- Za godinu dana nećemo imati koga da zaposlimo iz Priboja, već ćemo morati iz okolnih mesta da dovodimo ljude. I da to sve uništimo zbog svađa? Za ljude koji su pevali da će Sjenica biti nova Srebrenica, ne samo da će biti kažnjeni, već će i dobiti premeštaj iz Priboja. Ne samo da će biti pokrenut postupak, nego i tužilac radi svoj posao. Takođe se vodi postupak i protiv mladih lica koja su pevala o pucanju na džamije. 

Naravno, odmah sam dobio odgovor od Srba da im je uzvraćeno na gori način. 

- Svi oni koji bi da kolju tuđu decu i da pucaju na džamije završiće iza rešetaka. Mi moramo da poštujemo muslimane, jer je ovo njihova zemlja koliko je i naša. I zaštitićemo svakoga - rekao je predsednik i objasnio kako je dobio dva pisma, a da je u jednom bilo pitanje nekog Bošnjaka, da li treba da se iseli iz Sjeverina. 

- Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiju kuću, život, džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će nemilosrdno da reaguje. I molim sve ljude da ne izazivaju državu. Mi moramo da obezbedimo da ljudi mogu ovde da rade. Svi predsednici država nisu zajedno bili u Priboju koliko sam bio ja, zato što sam želeo da pomognem Priboju - istakao je Vučić i najavio završetak radova na novim putevima, koji će, između ostalog, doprineti i razvoju turističkih potencijala ovog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna