MINISTAR VULIN: Srbija nikada neće prestati da podržava i pomaže Republiku Srpsku

Novosti online

08. 01. 2022. u 12:14

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji vatrogasnog vozila koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije doniralo opštini Ribnik i istakao da Republika Srbija, dok je predvodi predsednik Aleksandar Vučić, nikada neće prestati da pomaže i podržava Republiku Srpsku i njen narod.

МИНИСТАР ВУЛИН: Србија никада неће престати да подржава и помаже Републику Српску

Foto: MUP

- Nema boljeg načina da čestitamo svim građanima Republike Srpske veliki praznik, 30 godina Republike Srpske, nego da na delu pokažemo koliko nam je stalo do svih njenih građana, koliko nam je stalo do našeg naroda i bezbednosti svih koji žive u Republici Srpskoj - istakao je ministar Vulin.

Naglasio je da Srbija između bezbednosti svojih građana i građana Republike Srpske  ne vidi nikakvu razliku i da Srbiju svaka muka Republike Srpske boli, a svaki uspeh raduje.

- Dok Aleksandar Vučić predvodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, zaštićena i pomognuta. Republika Srpska će biti deo svake naše politike, ideje, misli.  Građani Republike Srpske treba da znaju da dok je Republika Srbija tu neće nestati i neće prestati da se poštuje Dejtonski sporazum i neće nikada prestati da se pomaže i podržava Republika Srpska i njen narod - poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, i ova donacija je način da Srbija pokaže koliko joj je stalo do Republike Srpske.

- Bez obzira u kom ministarstvu se ja nalazio ili bilo ko drugi, svako ministarstvo mora i treba da misli o Republici Srpskoj i njenim građanima, o našem narodu sa ove strane Drine i da vodi računa da bude siguran, zaštićen i bezbedan. Svaka potreba ljudi u Republici Srpskoj, svaka potreba našeg naroda, biće zadovoljena od strane Republike Srbije, kada god može i kada god se ukaže potreba - rekao je ministar policije. 

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać istakao je da je ministar Vulin ispunio obećanje koje je dao prilikom poslednje posete opštini Ribnik i obilaska Doma vatrogasaca u toj opštini, koji je u završnoj fazi opremanja i puštanja u rad.

Foto: MUP

- Ministar Vulin je obećao. Nismo ni sumnjali u to obećanje i evo danas smo dobili  savremeno vatrogasno vozilo koje će nam puno značiti i u narednoj fazi možemo da objavimo javni poziv za prijem vatrogasaca, da ih obučimo i da počnu da rade - rekao je Karać.

Ukazao je da je ova donacija opštini od velikog značaja, posebno jer je 60 odsto njene teritorije pokriveno šumom i da je drvna industrija osnovna privredna grana u Ribniku.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Luka Čaušić izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje primopredaji vatrogasnog vozila, zapremine 4.000 litara vode, koje je MUP donirao opštini Ribnik, na incijativu ministra Vulina.

- Srećan sam jer će stanovništvo opštine Ribnik biti znatno bezbednije, a zbog toga što je Republika Srbija u prilici da vredno i savremeno vozilo pokloni našem narodu u Republici Srpskoj - rekao je Čaušić i naglasio da Srbija intenzivno ulaže u sistem zaštite i spasavanja.

Istakao je da je Sektor za vanredne situacije uvek spreman da pomogne kolegama u Republici Srpskoj i da sa Republičkom upravom civilne zaštite imaju više od kolegijalnog i priljatejskog odnosa.

Čaušić je svim vatrogascima i građanima Republike Srpske čestitao sutrašnji Dan Republike Srpske za koji im je poželeo bezbednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere