VLADA Srbije je još 2006. godine izmenila Zakon o rudarstvu i uvela takozvano 'načelo kontinuiteta', kojim se onome ko radi istraživanje daje 'ekskluzivno pravo' i na iskopavanje rude.

Rašo

05.01.2022. 11:03

Како се зове тај документ о тим гаранцијама које је дало толико људи? Је ли то уговор, изјава, декларација, писмо о намерама, ...? Како су могли њих четворица да стоје из таквог документа а обављали су тако различите дужности? Појасните нам те недоумице и подигните оптужнице против ових људи који су испољили толико лоших намера према држави и народу!

RBL

05.01.2022. 11:21

Srbiji nece biti bolje, dok na njeno celo ne stanu ostvareni ljudi, koji ce rukovodece poslove raditi iz cistog rodoljublja. Sve moguce "stranke" su se izredjale. Ishod njihovog "rada" je iskljucivo kradja i lopovluk. Potrebna je korenita promena.

Ja

05.01.2022. 11:59

Pa ako su menjali zakon preko noci da bi udovoljili Rio Tintu pa onda neka ova vlast ako smatra da nije dobro za Srbiju trovanje i iseljavanje naroda neka opet promeni zakon jer im to dobro ide

micko

05.01.2022. 12:45

To treba procesuirati i neka odgovaraju za sklapane poslove na štetu naroda ... valjda ima neka odgovornost na političarima koji podpisuju tamo neke dokumente ili izgleda može da potpisuje ko god šta želi na štetu naroda ...

Njanja

05.01.2022. 13:25

Isti ti su sad najglasniji malo im je što su uzeli od nas građana , širom treba da se otvore oči pri glasanju u aprilu . Nek svi shvate ko je bila Srbija uz njih sve a ko uz SNS i Aleksandra Vučića . Koliko smo napredovali i daleko dogurali

Mikos

05.01.2022. 14:12

Prsvo kontinuiteta im daje pravo da nakon istrazivanja i celokupnog provesa zapocnu i iskopavanje, logicno! Tako je svuda u svetu i to bas nista ne znaci sem da nece.jedna firma potrositi milijarde ns istrazivanje a onda ti prodas pravo drugoj firmi da vadi rudu. To nema nigde! Ali to pravo ne znaci da im se mora dopustiti vadjenje rude bilo kako. Ako ekoloska studija ne poksze da ce uticaj na okolinu biti NULA onda im ne izdajte dozvolu i kraj price o rudniku. Mi postavljamo uslove koji moraju biti zadovoljsvsjuci. Recimo neka voze jalovinu u Australiju ako hoce da buse, neka ne sme zrno prasine da izadje iz rupe i sl. Oni to nikada ne mogu ispuniti i nece dobiti dozvolu. Sve je u ruksma Vlade sada.

Marko

05.01.2022. 17:05

2006 je izmenjen zakon o rudarstvu i sada cemo mi jos njima da platimo ako odbijemo da otvorimo rudnik. Pa ovo je necuveno. Najlakse je sve prepisati predsedniku, a covek ce na kraju ni kriv ni duzan da ispasta umesto Đilasa koji je pokrenuo celu pricu pre deceniju i po na celu sa tadasnjim predsednikom Tadicem.

Milena

05.01.2022. 18:00

Na takvo licemerstvo građani su na žalost navikli od opozicije, oni su doveli Rio Tinto, a sad morališu i kao su zabrinuti za građane Srbije.Da nije Tužno bilo bi smešno.