ŠEŠELJ O UBISTVU MINISTRA: Nikoga nije interesovala sudbina Pavla Bulatovića

S. R.

29. 12. 2021. u 16:59

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj vanredno se uključio u jutarnji program sa Milomirom Marićem na Hepi TV i govorio o ubistvu ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića.

ШЕШЕЉ О УБИСТВУ МИНИСТРА: Никога није интересовала судбина Павла Булатовића

Foto: Printskrin Hepi TV

- Mi smo imali informaciju od generala Vasiljevića da se sumnjalo na Ivana Delića i da je general Vasiljević išao u Crnu Goru da to istraži. To smo i naveli u izveštaju našeg Odbora. Međutim, onda je odmah Ivan Delić nastupio u javnosti i pozvao se na svedoke, da ima vrlo čvrst alibi i da u to vreme uopšte nije bio u Beograd, u već u Crnoj Gori. Čak ga je tamo veliki broj ljudi mogao i videti. Na tome je to i ostalo. Interesantno je to da ni vlast u Beogradu ni vlast u Podgorici nisu htele da nastave tu istragu. Svi su se držali ravnodušno. Nikoga nije interesovala sudbina Pavla Bulatovića. To je suština - rekao je predsednik SRS.

Voditelj Milomir Marić pitao je da li je general Vasiljević tačno svedočio o ubistvu.

- Što se tiče odbora i mog ispitivanja kao predsednika oba skupštinaska odbora, Vasiljević je bio jedan od najkorektnijih svedoka. Uredno se odazvao i na sva pitanja odgovarao. Ja sam sve to objavio u svojoj knjizi „Ubistvo ministra Pavla Bulatovića". To je bilo sve na državnim organima da vide šta će dalje, međutim, Đinđiću je najviše smetalo što sam ja objavio stenograme odbora. Stenograme smo proglasili tajnim dok je radio odbor. Na zadnjoj sednici odbora smo doneli odluku da se obelodane stenogrami. Ja sam zato objavio knjigu. Mi kao odbor, ne možemo da utvrdimo istinu do kraja, ali smo izneli ogroman broj činjenica koje se na to odnose. Na primer, jedna od sumnji je bila da ga je likvidirala mafija koja je snabdevala vojsku i posebno VMA javnim nabavkama. Tu je verovatno došlo do konkurencije nekih nabavljača jer su tu bile ogromne pare, pošto je  budžet vojske bio najveći u budžetu. Oko toga smo se najviše koncenrisali. U našu raspravu je ovo uneo Vasiljević koji je išao lično u Crnu Goru da istraži. Imao sam 2015. godine sastanak sa Vučićem i tražio sam da budem predsednik Odbora za kontrolu službi i bezbednosti.  Da se to ostvarilo ja bih naterao sve ove službe da istraže - izjavio je Vojislav Šešelj.

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna