SRPSKA LISTA: Osuđujemo brutalno demonstriranje sile u Štrpcu, ljudima nisu dali ni do zdravstvenih ustanova

Novosti online

21. 12. 2021. u 12:06

SRPSKA lista najoštrije osuđuje prekomernu upotrebu sile i brutalnu akciju koja je danas sprovedena u opštini Štrpce od strane do zuba naoružanih pripadnika specijalnih jedinica Prištine, kaže se u saopštenju ove stranke.

СРПСКА ЛИСТА: Осуђујемо брутално демонстрирање силе у Штрпцу, људима нису дали ни до здравствених установа

Arhiva Novosti

Kako se dalje navodi, posebno zabrinjava podatak da je prilikom ove akcije, po izjavama sa terena, policija onemogućila kretanje, ulaz i izlaz iz opštine Štrpce običnih ljudi, među kojima je bilo i onih koji su se jutros uputili u zdravstvene ustanove i kojima je bila potrebna lekarska pomoć.

- Ako se za primer uzmu slične akcije koje se, naravno, retko sprovode u albanskim sredinama, u tim situacijama se ne blokiraju ulazi i izlazi iz grada, ne upada se u porodične kuće i ne maltretiraju ukućani. Sve ovo nam daje za pravo da podignemo glas protiv brutalnosti i demonstriranja sile u opštini sa srpskom većinom i da zahtevamo da se prestane sa provokacijama kojima se ugrožava mir i spokojstvo građana - poručuju iz Srpske liste.

Podsetimo, u akciji tzv. Kosovske policije koja je započela jutros rano, oko šest sati, u Štrpcu je uhapšeno deset osoba.

BONUS VIDEO: BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!