NOVI TEROR KURTIJA: Petković o raciji u Štrpcu i novom zastrašivanju Srba

Tanjug

21. 12. 2021. u 10:16

JUTROŠNjA akcija Kosovske policije koja je sa do zuba naoružanim specijalcima Rosu upala u više srpskih sela u opštini Štrpce i privela više Srba, još jedan je brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda i novi teror Aljbina Kurtija, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

НОВИ ТЕРОР КУРТИЈА: Петковић о рацији у Штрпцу и новом застрашивању Срба

ARGUMENTI Petar Petković, Foto Tanjug

Od jutros se, kako navodi Petković, opština Štrpce nalazi u blokadi, pristupi su onemogućeni, ulice zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove.

- Pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce Rosu pod punom ratnom opremom u srpske sredine sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje. Kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine - izjavio je Petković, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Opština Štrpce, kako je saopšteno, kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na KiM, očigledna je meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je ovde ostao i opstao uprkos svim izazovima i poteškoćama.

Petković naglašava da nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini oličeno u Srpskoj listi i u tome ćemo istrajati uprkos svim pritiscima.

- Do ove akcije ne dolazi slučajno baš u današnjem danu, kada predsednik Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" kao korak u bolju budućnost i očigledno je koordinisana sa sinoćnjim divljanjem ekstremista i paljenjem srpskih zastava u Tirani - upozorava Petković.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)