PETKOVIĆ O HAOSU U ALBANIJI: To su režirali ekstremisti iz Prištine, pokušavaju da zaustave Vučića koji se zalaže za mir

Tanjug

20. 12. 2021. u 18:45

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je "današnji haos i divljanje u Albaniji" režirano direktno od strane ekstremista i političara iz Prištine.

ПЕТКОВИЋ О ХАОСУ У АЛБАНИЈИ: То су режирали екстремисти из Приштине, покушавају да зауставе Вучића који се залаже за мир

Petar Petković

To, kako navodi, pokazuje da "albanski glasač Aljbin Kurti ne preza ni od jedne prilike da izazove nasilje, baš kao što je činio i na severu Kosova i Metohije".

- Dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za regionalnu saradnju, mir i stabilnost kroz inicijativu Otvoreni Balkan, ekstremističke grupacije na sve načine pokušavaju da ga zaustave na tom putu. Jasno je da kroz Saljija Berišu govore Kurti i Haradinaj, ali da mu se raduje i opozicija u Beogradu, predvođena Đilasom, Tadićem i Jeremićem - smatra Petković.

On zaključuje da nisu ekstremisti danas samo zapalili srpsku zastavu, već su, dodaje, želeli da zapale region i Zapadni Balkan pretvore u bure baruta.

- To im neće poći za rukom kao što im nije uspelo da danas u Tirani zaustave predsednika Vučića jer će njegova vizija Otvorenog Balkana i prosperitetnog regiona pobediti sve ekstremiste i neprijatelje mira i stabilnosti - poručuje Petković.

Dodaje da će Beograd svom svojom snagom i politikom nastaviti da bude primer i oličenje regionalne saradnje, mira i ekonomskog prosperiteta, ali i glavni grad gde su svi dobrodošli i gde se zastave drugih država poštuju.

BONUS VIDEO - SKIDAO SRPSKU TROBOJKU, PAO SA BANDERE: Pogledajte snimak haosa iz Tirane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024