SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik sa ambasadorom Irana o unapređenju odnosa i razvoju saradnje (FOTO)

Novosti online

07. 12. 2021. u 13:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Irana u Beogradu Rašidom Hasanpurom o unapređenju odnosa i razvoju saradnje dve zemlje.

СУСРЕТ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Председник са амбасадором Ирана о унапређењу односа и развоју сарадње (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je rekao da je interes Srbije da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti, jer dve zemlje vezuju istinski prijateljski odnosi, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Sagovornici su razmotrili napredak u ekonomskoj saradnji Srbije i Irana i predloge za nove pomake, s obzirom na postojeće mogućnosti, na primer u oblasti poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

Vučić i Hasanpur su, kako se navodi, razmenili mišljenja i o globalnim političkim i ekonomskim tokovima.

Predsednik Srbije je zahvalio "na principijelnom stavu" Irana da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, za koji je ambasador Hasanpur rekao da će "ostati čvrst", kao i podrška opredeljenju Beograda da se sva otvorena pitanja rešavaju dijalogom, piše u saopštenju.

Hasanpur je Vučiću preneo pozdrave predsednika Irana Ebrahima Raisija i poziv da poseti tu zemlju, kao i čestitke za uspešnu konferenciju povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, koja je, kako je rekao, "pokazala nezavisnost spoljne politike" Srbije, dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)